"Robopocalypse" на Спилбърг по кината през 2013-а година

11.09.2011 г.
През месец октомври 2010 г. бе оповестено, че трикратният носител на “Оскар” Стивън Спилбърг ще поеме режисурата на високобюджетната фантастична продукция “Robopocalypse”, чийто сценарий е базиран на едноименния роман на писателя Даниел Уилсън. Когато новината бе разпространена, книгата на Уилсън все още не бе публикувана, но половин година по-късно тя успя да заеме едно от лидерските места в класацията на вестник “Ню Йорк Таймс” за най-продавани литературни произведения.

Това от своя страна поднови интереса към филмовата адаптация и след месеци, в които не се разкриваше никаква информация, от студиото DreamWorks Pictures заявиха, че Стивън Спилбърг ще даде старт на снимките в началото на следващата година.

Адаптираният сценарий на “Robopocalypse”, дело на Дрю Годард (“Чудовищно”), е вече напълно завършен, а (според източници от DreamWorks) готовият филм ще представлява комбинация между хитовете “A.I. изкуствен интелект”, “Трансформърс” и “Аз, роботът”. Действието на фантастичния екшън ще се развива в близкото бъдеще, а сюжетът ще се фокусира върху няколко главни герои, нямащи нищо общо помежду си. Това, което ще ги обедини, е надвисналата заплаха от роботизираните машини, които от помощници на човечеството се превръщат в негови смъртни врагове. Всичко започва от действията на могъщия изкуствен интелект “Аркос”, който завзема тялото на срамежливо момче и поема контрола над всички машини, които регулират човешкия начин на живот – от компютрите и сложните съоръжения за национална отбрана до обикновените кухненски уреди и играчките на децата.

Заедно с новината за началото на снимките, от DreamWorks Pictures разкриха и че световната премиера на “Robopocalypse” ще се състои на 3 юли 2013 г. Филмът ще бъде заснет с бюджет от около 200 милиона долара, а световното му киноразпространение ще бъде поето от 20th Century Fox, което ще отпусне и част от средствата за снимки.

Стивън Спилбърг:
“Радвам се, че Том Ротман и Джим Джанопулос (началниците на Fox) оцениха сценария и осъзнават невероятните неща, които можем да направим с тази история. Имах страхотни взаимоотношения с тях, докато снимахме “Специален доклад” и се надявам, че ще направим още един филм, който ще предостави на публиката нещо наистина вълнуващо.”

Спилбърг ще се насочи към фантастичната продукция веднага след като приключи със снимките на историческата драма с Даниел Дей-Луис и Сали Фийлд “Линкълн”.

“Robopocalypse” ще бъде заснет с триизмерни камери, а от компаниите за визуални ефекти Industrial Light & Magic и Digital Domain вече работят по дизайна на някои от роботите и машините, които ще бъдат представени във филма.

За момента единственият друг проект, чиято световна премиера също ще се състои на 03.07.2013, е анимационният “Аз, проклетникът 2”.

Освен режисьор на “Robopocalypse”, Стивън Спилбърг ще бъде и продуцент - заедно със Стейси Снайдър от “Островът” и Катлийн Кенеди от “Джурасик парк”.

По думите на Снайдър, научнофантастичният екшън е “проект, който плаче да бъде режисиран от Спилбърг.”

Кастингите за главни роли в предстоящия високобюджетен филм ще започнат още в края на тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.