Чанинг Тейтъм заменя Джордж Клуни в “The Man From U.N.C.L.E.”

16.11.2011 г.
Чанинг Тейтъм заменя Джордж Клуни в “The Man From U.N.C.L.E.”В края на месец август, тази година, стана ясно, че заради предстояща операция носителя на “Оскар” Джордж Клуни няма да изпълни главната роля в дълго подготвяния шпионски филм “The Man From U.N.C.L.E.”. Това не се отрази върху работата по продукцията, и от студиото Warner Bros обявиха, че старта на снимките ще бъде даден в средата на месец февруари, следващата година.

За режисьор на “The Man From U.N.C.L.E.” бе избран създателя на поредицата “Бандата на Оушън”, Стивън Содърбърг, а сценария на филма е вдъхновен от излъчвания в периода от 1964-та до 1968-а година едноименен телевизионен сериал. Веднага след напускането на Джордж Клуни бе разпространена информацията, че Содърбърг вече е започнал да провежда разговори с “известни холивудски актьори” (сред които бе и звездата от “Поредният ергенски запой”, Брадли Купър), които са изявили интерес към проекта.

Но сега изглежда, че търсенето на заместник на Клуни вече е приключило, защото според източници близки до сайта deadline.com, режисьора е избрал за изпълнител на главната роля звездата от “G.I. Joe: Изгревът на Кобра”, Чанинг Тейтъм.

Актьорът все още не е подписал договора за участие, и в момента провежда разговори с Warner Bros относно хонорара си. Изборът на Тейтъм съвсем не е изненадващ, тъй като актьора вече е работил два пъти със Стивън Содърбърг – върху предстоящия екшън-трилър “Мокри поръчки” и драмата “Magic Mike”, чиито снимки приключиха наскоро. До края на годината се очаква участието на Чанинг Тейтъм да бъде потвърдено официално от продуцентите и студиото.

Сюжетът на “The Man From U.N.C.L.E.” ще се фокусира върху двама тайни агенти, руснак и американец, които в разгара на Студената война работят заедно в секретната разузнавателна организация “United Network Command for Law and Enforcement” ( U.N.C.L.E. ). Чанинг Тейтъм ще изпълни ролята на американския агент, чието име е Наполеон Соло, а кастингите за ролята на руския персонаж все още продължават. Според последните слухове, интерес към тази роля е изявил актьорът от “Крал Артур”, Джоуел Еджъртън.

Първоначално, “The Man From U.N.C.L.E.” трябваше да бъде режисиран от Дейвид Добкин (“Ловци на шаферки”), но след като сценария на партньора му Макс Борестейн (“Червеният скорпион”) не бе одобрен от Warner Bros, той напусна проекта, и бе заменен в края на миналата година от Стивън Содърбърг. За няколко месеца, заедно със сценариста Скот Бърнс (”Ултиматумът на Борн”), Содърбърг написа нов сценарий за “The Man From U.N.C.L.E.”, който веднага получи подкрепата на студиото.

Бюджетът с който ще разполага режисьора се равнява на 45 милиона долара, а до няколко седмици ще бъдат обявени и имената на актьорите, които ще партнират на Чанинг Тейтъм.

Джон Дейвис (“В тила на врага”) и Джеф Клийман (“Кървав прах”) ще продуцират лентата , в партньорство със Стивън Содърбърг, който също така ще бъде и оператор.

Световната премиера на “The Man From U.N.C.L.E.” е насрочена за началото на 2013-та година.
Copyright © 2022 Dir.bg.