Нова информация за предстоящата втора част на екшъна “Топ гън”

09.12.2011 г.
Нова информация за предстоящата втора част на екшъна “Топ гън”Въпреки множеството пречки, пред които бяха изправени по отношение на сценария, от компанията Paramount Pictures не са се отказали от намерението си да направят продължение на продуцирания от Джери Брукхаймър хит “Топ гън”. Филмът, в който участват Том Круз, Вал Килмър и Кели МакГилис, тръгна по кината през 1986-а година и изненадващо за създателите си успя да спечели над 350 милиона долара по света, а саундтракът му продължава да се радва на огромна популярност и в наши дни.

Първата по-конкретна информация относно планирания “Топ гън 2” се появи в края на миналата година, когато бе обявено, че Том Круз се е съгласил да се завърне за втори път в ролята на пилота Пийт “Маверик” Мичъл, но екранното му присъствие ще бъде ограничено.

Режисьорът на оригинала Тони Скот и продуцентът Джери Брукхаймър също бяха привлечени отново от Paramount Pictures, а по сценария започна да работи носителят на “Оскар” Кристофър Маккуори (“Обичайните заподозрени”).

Няколко седмици след обявяването на новината Маккуори заяви, “че не може да има “Топ гън 2” без Маверик да бъде отново централен персонаж” и че продуцентите и режисьорът се опитват да убедят Том Круз отново да се завърне в главната роля, а не да бъде на екран само за няколко минути. В последвалите месеци, официална информация относно продукцията не се разкриваше, но малко по-рано днес, по време на интервю за MTV, Том Круз заяви, че ще се завърне в главната роля, но само ако филмът разполага с добър сценарий и ако бъде режисиран отново от Тони Скот.

Ето какво сподели актьорът:
“Казах на Тони Скот, че двамата трябва да направим още един филм. Последният ми филм с него беше “Дни на грохот”. После започнаха да пристигат идеи за “Топ гън 2”, и аз си казах, че това е една страхотна възможност за нас. Бих направил този филм само заради Тони и възможността да работя отново с него. Никога не сме мислели, че един ден можем да направим втори “Топ гън”, но всички, включително и Джери Брукхаймър, харесахме предложенията на сценаристите и си казахме, “Защо пък да не го направим?”. Наистина се надявам, че в крайна сметка ще разполагаме с добър сценарий и знам, че намерението на Тони и Джери е да запазят тона на първия филм и да заснемат продължението по начина по който заснехме оригинала. В момента обсъждаме всичко това.”

Освен Кристофър Макукори (който в момента режисира Том Круз в екшън-трилъра “Джак Ричър”), по сценария на “Топ гън 2” работят още Ашли Милър (“Х-Мен: Първа вълна”) и Зак Стенц (“Тор: Богът на гръмотевиците”).

От студиото Paramount Pictures все още не разкриват какъв е цялостния статут на продукцията, но според източници, близки до проекта, очакванията са, че сценарият ще бъде напълно завършен до средата на следващата 2012 година. За момента Том Круз е единственият актьор, чието име се свързва с продължението и все още не се знае дали продуцентите ще се опитат да привлекат отново някои от участниците в първата част.

Все още не е потвърдено, но се предполага, че “Топ гън 2” ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат.
Copyright © 2024 Dir.bg.