Х-Мен: Първа Вълна” ще се сдобие с продължение

02.02.2012 г.
“Х-Мен: Първа Вълна” ще се сдобие с продължениеВ началото на миналото лято, по световните киноекрани се завъртя фантастичния екшън на режисьора Матю Вон “Х-Мен: Първа Вълна”, който бе описван като “рестартиране” на популярната филмова поредица “Х-Мен”.

Филмът с бюджет от 160 милиона долара успя да натрупа над 350 милиона долара от кинопрожекциите си по света, и въпреки че очакванията на бокс офиса анализаторите бяха за значително по-добри резултати, тази сума все пак беше достатъчна за продуцентите от 20th Century Fox, и лентата бе счетена за приличен успех.

Слуховете за евентуално продължение на “Х-Мен: Първа Вълна” се появиха веднага след като филма дебютира на първо място в американския бокс офис, но в продължение на повече от половин година нямаше конкретна информация от студиото зад проекта. Но само преди няколко часа, от 20th Century Fox потвърдиха, че комиксовия екшън със сигурност ще се сдобие с втора част, а Матю Вон ще седне отново на режисьорския стол.

Освен режисьор, Вон ще бъде и продуцент на бъдещия филм, заедно с Брайън Сингър, който от своя страна режисира първия филм от поредицата “Х-Мен” през 2000-та година. За момента, от 20th Century Fox отказват да разкрият кои от актьорите от “Х-Мен: Първа Вълна” ще  се завърнат  за следващия филм, но в скорошни интервюта Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендер, които изиграха ролите на професор Чарлс Ксавие и Ерик Леншър/Магнито, заявиха че със сигурност биха се превъплътили отново в тези персонажи.

Тъй като е все още прекалено рано, информация относно сюжета на продължението не се разкрива, и засега единственото което се знае е че по сценария вече работи сценариста Саймън Кинбърг, който е най-известен с работата си по филмите “Телепорт” и “Мистър и мисис Смит”.

Режисьорът Матю Вон сподели преди няколко месеца, че ако има възможността да направи втори “Х-Мен”, то сюжета на продукцията със сигурност ще съдържа “конспиративна нишка, свързана с убийството на 35-тия американски президент Джон Кенеди”. Все още не ясно дали оттогава Вон е променил плановете си по отношение на историята на филма. Въпреки че не е потвърдено от 20th Century Fox, очакванията са че за разлика от предшественика си, предстоящото продължение ще се разпространява в триизмерен формат. Филмовият екип отново ще разполага с бюджет от над 100 милиона долара, а официалната информация за актьорския състав на лентата се очаква да бъде разкрита до края на предстоящото лято.

В най-добрия случай, снимките на продължението ще започнат през месец декември, тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.