Брус Уилис - в екшън-трилъра “Петима срещу куршума”

03.03.2012 г.
Брус Уилис - в екшън-трилъра “Петима срещу куршума”В публикувано преди няколко часа изявление, от компанията Columbia Pictures разкриха, че звездата Брус Уилис ще изпълни главната роля в дълго подготвяния екшън-трилър “Петима срещу куршума” (“Five Against A Bullet”).

Преди около една година и половина, продуцента на трилогията “Трансформърс”, Лоренцо ди Бонавентура, обяви че работата по сценария на филма е започнала и още тогава той изрази надежда, че Уилис ще бъде част от актьорския състав.

Преговорите с актьора започнаха в началото на месец януари и въпреки, че проекта все още няма режисьор, той вече е подписал официалния договор за участие.

Действието на “Петима срещу куршума” ще се развива в наши дни, а сюжета ще разказва за мексикански политик, който за да се предпази от група жестоки нарко-трафиканти, отговорни за смъртта на баща му, наема петима бодигардове от различни части на света, чиято единствена задача е да опазят живота му по време на предизборната кампания. Брус Уилис ще изпълни ролята на един от бодигардите, а в най-скоро време се очаква да стане ясно и кои актьори ще се превъплътят в останалите четири главни роли.

По думите на продуцента Лоренцо ди Бонавентура, “Петима срещу куршума” ще бъде “напрегнато приключение със страхотни герои, което ще комбинира най-доброто от “Дивата орда” и “Великолепната седморка”.”

Ди Бонавентура: “Във филма ще има петима главни персонажи, и това прави нещата още по-вълнуващи. Всъщност ще има и шести герой, но в този случай ще става дума за една кратка поява, която може би ще изненада зрителите. Мисля че ще успеем да съберем един много добър и еклектичен международен актьорски екип и аз лично имам големи очаквания към филма.”

От Columbia Pictures заявиха, че след избора на Брус Уилис работата по “Петима срещу куршума” ще бъде ускорена и по всяка вероятност снимките ще започнат през есента. Любопитно е да се отбележи, че за Уилис и продуцента Лоренцо ди Бонавентура, предстоящата лента ще бъде трети общ проект, след “БСП - Бесни Страшни Пенсии” и “G.I. Joe: Ответен удар”, чиято световна премиера ще се състои малко по-късно тази година.

Сценарият на “Петима срещу куршума” е написан от Алекс Литвак (най-новата версия на “Тримата мускетари”), а Лоренцо ди Бонавентура ще продуцира заедно с Джордан Шур (“Шоуто започва”) и Дейвид Мимран (“Разплата”).

Преди да се насочи към филма, Брус Уилис първо ще заснеме петата част от поредицата “Умирай трудно”, която e озаглавена “Добър ден да умреш трудно”. Докато той работи по този проект, от Columbia Pictures ще търсят режисьор за “Петима срещу куршума” и актьори за останалите главни роли в продукцията.

В най-добрия случай, екшън-трилъра ще тръгне по кината в края на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.