Продължението на хита “Облачно, с кюфтета” тръгва по кината в края на 2013-та година

13.03.2012 г.
Продължението на хита “Облачно, с кюфтета” тръгва по кината в края на 2013-та годинаПрез 2009-та година, триизмерната анимация “Облачно, с кюфтета” спечели от прожекциите си по света над 200 милиона долара и въпреки че отне повече време от очакваното, от студиото Сони Пикчърс дадоха зелена светлина на продължението. Режисьорите на оригиналната лента, Крис Милър и Фил Лорд, няма да бъдат част от екипа на втората част, но за сметка на това актьорите Ана Фарис и Бил Хейдър отново ще озвучат главните герои Саманта Спаркс и Флинт Локууд.

Предстоящата продукция, чието официално заглавие е “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers”, отново ще се разпространява в триизмерен формат, а аниматорите ще разполагат с бюджет от над 100 милиона долара.

Сценарият на филма все още се пише, но от Сони Пкчърс не губят време и побързаха да обявят официалната дата на която ще се състои световната премиера на лентата. В публикувано в интернет изявление, от студиото оповестиха, че “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers” ще тръгне по киноекраните в IMAX и 3D-формат от 20-ти декември, 2013-та година.

Детайли относно сюжета на лентата не се разкриват, но това което се знае е че действието ще се развива няколко месеца след събитията описани в първата част. Оригиналният “Облачно, с кюфтета” бе вдъхновен от публикуваната през 1978-а година книга със същото заглавие, но по думите на продуцентката Памела Марсдън (“Динозавър”), продължението няма да бъде базирано на втората книга от поредицата, озаглавена “Краставички до Питсбърг”, и сюжетът ще бъде напълно оригинален.

Марсдън: “Светът и героите на “Облачно, с кюфтета” са вече познати на публиката и това е една от хубавите страни когато се прави продължение – няма го притеснението от това как ще реагират хората на нещо което за първи път се появява на екран. Но сега и нашата отговорност е по-голяма, защото трябва да задоволим очакванията на феновете на първата част. Имаме страхотни идеи и сме убедени че чакането ще си заслужава и публиката ще остане доволна.”

За заместници на режисьорите Крис Милър и Фил Лордбяха избрани аниматорите Кристофър Пърн и Коуди Камерън, най-известни с работата си по анимационни хитове като “Шрек”, “Джими Неутрон: Момчето гений” и “Къща-чудовище”. Двамата дебютант-режисьори все още не разкриват дали подхода им към продължението ще се различава от този на създателите на първата част, но потвърдиха че освен Ана Фарис и Бил Хейдър, продукцията ще бъде озвучена отново от актьорите Анди Самбърг, Мистър Ти и Брус Кембъл. Въпреки че до премиерата остава повече от година и половина, работата по сложната анимация която ще видим в лентата вече е започнала.

За момента, “Cloudy 2: Revenge of the Leftovers” е единствения холивудски студиен проект, който ще тръгне по световните киноекрани от 20-ти декември, 2013-та година. Негова основна конкуренция ще бъде филма на Питър Джаксън, “Хобит: Дотам и обратно”, чиято премиера е една седмица по-рано.

До края на тази година от Сони Пикчърс ще разкрият по-подробни детайли за сюжета на анимационната продукция и имената на новите актьори, които ще я озвучават.
Copyright © 2024 Dir.bg.