Ще има ли "Ханкок 2"?

17.05.2012 г.
Ще има ли През лятото на 2008-ма година по световните киноекрани се завъртя високобюджетният фантастичен екшън с Уил СмитХанкок”, който донесе на създателите си приходи от над 620 милиона долара. Веднага след този забележителен световен успех, режисьорът на филма Питър Бърг оповести, че вече се провеждат разговори със студиото Колумбия Пикчърс относно планирана втора част, която отново ще се фокусира върху преживяванията на обичащия алкохола и постоянно игнориран от обществото супергерой Хaнкок.

Веднага след изявлението на Бърг, звездите от първата част Уил Смит и Шарлийз Терон потвърдиха, че със сигурност биха се превъплътили отново в ролите на Джон Ханкок и Мери Ембри. От своя страна, студиото Колумбия Пикчърс привлече сценаристите Адам Фиеро и Глен Мазара (сериала “Живите мъртви”), които започнаха да работят върху сценария на “Ханкок 2” през 2009-та година.

Но въпреки желанието на почти всички членове от екипа на “Ханкок” да работят върху втората част, снимките така и не започнаха (не се изтъкват конкретни причини) и продукцията се превърна в поредния холивудски проект с неясно бъдеще.

Но сега, четири години след премиерата на оригинала, изглежда че има някакво раздвижване относно продължението. В разговор с MTV преди няколко дни, Питър Бърг заяви, че не се е отказал от намерението си да заснеме “Ханкок 2” и също така увери, че Уил Смит и Шарлийз Терон все още изявяват желание да изпълнят за втори път главните роли.

А малко по-рано днес, по време на интервю свързано с най-новия му филм “Мъже в черно 3”, самия Уил Смит потвърди официално, че все още има желание да участва в “Ханкок 2”, но едновременно с това уточни, че продукцията не е “задвижена”.

Уил Смит: “Шоубизнесът се развива на толкова много нива, че винаги, по всяко време, се подготвят и обсъждат най-различни продължения на филми. Продуцентите обсъждат проекта (“Ханкок 2”), но все още има много неща за попълване. Аз продължавам да проявявам интерес към филма, но все още не сме задвижили нещата.”

Казаното от Смит и Питър Бърг потвърждава, че е само въпрос на време преди “Ханкок 2” да се превърне в реалност. Но тъй през следващите 12 месеца и двамата ще бъдат заети с други мащабни проекти, снимките на продължението ще могат да започнат най-рано в края на следващата година.

По отношение на снимките, все още няма официално изявление от Колумбия Пикчърс и не се знае дали ще бъде използван сценарият на Адам Фиеро и Глен Мазара или ще бъдат наети нови сценаристи.

В най-добрия случай, до края на тази година ще бъде разпространена по-конкретна информация относно дълго подготвяния “Ханкок 2”.
Copyright © 2024 Dir.bg.