Започва втората учебна година

Започва втората учебна годинаВъв втория филм за приключенията на Хари Потър откриваме младия магьосник Хари  и неговите приятели Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, изправени пред нови предизвикателства по време на втората им година в училището за вълшебства и магии “Хогуортс”. Те трябва да се справят с тъмната сила, която тероризира училището.

Лятната ваканция на Хари Потър не е била особено приятна. Не само че е трябвало да я прекара с взискателната си леля Петуния и чичо си Върнън, известни с отвращението си към магическите му способности, но изглежда, че и най-добрите му приятели Рон и Хърмаяни напълно са го забравили – доколкото не са отговорили на нито едно от писмата му. И изведнъж .. мистериозно и неочаквано в спалнята на Хари Потър се появява домашният дух Доби с предупреждение за огромна опасност, при завръщането на младия магьосник в училището “Хогуортс”.

Доби толкова много държи да предпази Хари от опасността, че е спрял цялата кореспонденция от Рон и Хърмаяни към Хари. Но независимо от усилията на домашния дух Доби, Хари се отървава от тормоза на семейство Дърсли с помощта на Рон и братята му и тяхната летяща кола – и се радва на гостоприемството на семейство Уизли.

Но когато на Хари и Рон по подозрителен начин им е попречено да хванат Експрес “Хогуортс” от перон 9 ¾, момчетата трябва да предприемат спешни действия, за да не закъснеят за новия срок – само за да си навлекат гнева на професор Снейп, който иска тяхното изключване…

Междувременно новината за героизма на Хари се е разпространила и е привлякла към него нежелано внимание. Сред новите му фенове е малката сестричка на Рон, Джини (Бони Райт); първокурсникът Колин (Хю Мичъл); и най-дразнещото от всичко, новият преподавател по Защита от тъмни магии Гилдерой Локхарт (Кенет Брана).

Но това са дребни проблеми в сравнение с това, пред което тепърва ще трябва да се изправи Хари. И дори Гилдерой Локхарт няма да е в състояние да му помогне...

Сега, когато всички погледи са вперени в Хари, така наречените му нови приятели започват да се съмняват в него -- всички, с изключение на Рон, Хърмаяни и малката Джини. Но с или без подкрепата на Локхарт, Хари няма да изостави приятелите си и заедно с тях ще се изправи срещу злокобната сила, застрашаваща любимото му училище.
Copyright © 2024 Dir.bg.