Търсенето на Немо” ще се сдобие с продължение и ще тръгне по кината през 2016-а година

19.07.2012 г.
“Търсенето на Немо” ще се сдобие с продължение и ще тръгне по кината през 2016-а годинаСъс световните си приходи от над 860 милиона долара, анимираната лента на студиото Пиксар, “Търсенето на Немо”, не само се превърна във втория най-успешен филм на 2003-та година, но и в една от най-успешните анимационни продукции на всички времена. Това постижение утвърди Пиксар като лидерското студио за пълнометражни и късометражни анимационни заглавия, а създателят на филма Андрю Стантън се превърна в един от най-търсените и скъпоплатени режисьори в бранша.

Популярността на “Търсенето на Немо” продължава да бъде голяма и това е причината поради която лентата ще се завърти отново на големия екран, този път в триизмерен формат, от 14-ти септември, тази година.

Веднага след като стана ясно, че филмът е един от големите хитове на 2003-та година, започнаха да се носят слухове за планирано от продуцентите продължение. От Пиксар обаче опровергаха всичко с аргумента, че основната им цел е да създават оригинални анимационни заглавия, а не да наблягат на продължения.

Нещата обаче се промениха, когато “Колите” (2006) се превърна във втория филм на Пиксар след “Играта на играчките” (1995), който се сдоби с директно продължение. Веднага след като “Колите 2” (2011) тръгна по кината бе оповестено, че аниматорите на студиото вече работят и над продължението на хита от 2001-ва година “Таласъми ООД”.

А малко по-рано днес от Пиксар оповестиха официално, че “Търсенето на Немо” също ще се сдобие с продължение - и ако всичко протече по план, ще тръгне по световните киноекрани през лятото на 2016-та година. Андрю Стантън отново ще режисира подводното приключение, а по сценария вече работи младата телевизионна сценаристка Виктория Страус, за която това би бил втори пълнометражен проект след трилъра от 2002-ра година “New Best Friend”. Тъй като е все още прекалено рано, информация относно сюжета на “Търсенето на Немо 2” не се разкрива и единственото което се знае със сигурност е, че главните персонажи от първия филм - Марлин, Дори и Немо - отново ще бъдат в центъра на събитията.

За режисьора Андрю Стантън продължението отбелязва завръщане към света на анимацията. През изминалите няколко години Стантън работеше единствено върху първия си игрален филм -  високобюджетния “Джон Картър: Между два свята”, който тръгна по кината малко по-рано тази година, но който за съжаление на създателите си се превърна в един от най-големите финансови провали на студиото Уолт Дисни.

Разочароващото представяне на филма с Тейлър Кич постави под съмнение бъдещото развитие на Андрю Стантън в света на игралните филми и, според наблюдатели, именно поради тази причина той е предпочел да насочи вниманието си към анимационния “Търсенето на Немо 2”, който - имайки в предвид популярността и приходите на първата част - със сигурност ще се представи успешно в световния бокс офис.

Бъдещото продължение ще се разпространява в триизмерен формат, а актьорите Албърт Брукс и Елън Дедженерес отново ще дадат гласовете си на Марлин и Дори.

До няколко месеца се очаква да стане ясно и на коя дата през 2016-та година ще се състои световната премиера на “Търсенето на Немо 2”.
Copyright © 2024 Dir.bg.