Ръсел Кроу ще замести Хавиер Бардем във филмовата адаптация "Тъмната кула"

06.08.2012 г.
Ръсел Кроу ще замести Хавиер Бардем във филмовата адаптация След като повече от половин година липсваха новини около филмовата адаптация на поредицата на Стивън Кинг – "The Dark Tower" ("Тъмната кула"), сега научаваме, че с реализацията ще се заемат Warner Bros.

Въпреки че отначало Universal стояха зад проекта, с времето нещата около него се изправиха пред редица препятствия и се предполагаше, че "The Dark Tower" няма да види бял свят.

С идването на края на "Хари Потър" и "Черният рицар" франчайзите обаче, от Warner Bros. се нуждаят от нова епична поредица и "The Dark Tower" би могла да свърши перфектна работа.

Първоначално за главната роля на "The Gunslinger" ("Стрелецът") беше избран Хавиер Бардем, който обаче се оттегли от проекта и от Warner Bros. вече водят преговори с Ръсел Кроу да дойде на неговото място.

Кроу в момента се снима в епиката на Дарън Аронофски – "Ной", в която ще играе главната роля, а също ще вземе участие и в "Man of Steel", разработван отново от Warner Bros.

От студиото са планирали "The Dark Tower" като трилогия и имат планове да си партнират с HBO, които да развият останалата част от историята в два мини сериала. Тепърва предстои да се разбере повече информация за проектите, като раздвижването около бъдещия франчайз дава нова надежда на феновете на Кинг.

avtora.com
Copyright © 2024 Dir.bg.