Нови детайли за “Хобитът”

22.08.2012 г.
Нови детайли за “Хобитът”В новината има потенциални спойлери за сюжета на филма!

Преди един месец продуцент-режисьорът Питър Джаксън разкри, че амбициозният му проект “Хобитът” ще бъде превърнат в трилогия, чийто край ще бъде директно свързан с първия филм от хитовия му франчайз “Властелинът на пръстените”. Първите две ленти от бъдещата поредица, носещи заглавията “Хобит: Неочаквано пътешествие” и “Хобит: Пущинакът на Смог”, вече са заснети и ще тръгнат по световните киноекрани съответно през тази и следващата година. В центъра на сюжета на филмите ще бъде хобита Билбо Бегинс, който заедно с Гандалф Сивия и група от няколко своенравни джуджета тръгва на пътешествие за откриването на съкровище, намиращо се в планината Еребор (Самотната планина) и което е пазено от могъщия дракон Смог. Именно Смог е един от основните злодеи в предстоящата поредица и още от първия ден когато бе потвърдено, че “Хобитът” ще бъде филмиран феновете на романа-първоизточник на Дж. Р. Р. Толкин започнаха да спекулират относно това как точно ще изглежда драконът на големия екран.

Преди да започнат снимките, сценаристът на “Хобит: Неочаквано пътешествие” и “Хобит: Пущинакът на Смог” Гилермо дел Торо, който преди около три години планираше да седне на режисьорския стол, заяви че дизайнът на Смог ще го превърне в уникално същество, което ще се различава от всички други фантастични герои и което със сигурност ще впечатли феновете на романа. До момента все още не се знае как ще изглежда драконът в завършен вариант, но за сметка на това вече е разкрито кога този персонаж ще се появи за първи път на екран. По време на интервю за филмите по които работи в момента, актьорът Бенедикт Къмбърбеч, който ще даде гласа си на Смо разкри, че известният сред феновете дракон ще се появи за първи път в самия край на първата част от трилогията, “Хобит: Неочаквано пътешествие”.

Къмбърбеч: “Окото на героя ми ще се отвори в края на първия филм, а във втория ще видите и останалата част.”

Казаното от Къмбърбеч едва ли е изненада за някого особено като се има предвид, че и трите филма от поредицата ще бъдат с времетраене от над 2 часа и напълно очаквано режисьорът няма да бърза да разкрива всичко най-интересно още в първата част.

Според последните слухове, в края на втория филм ще се състои и голямата битка между главните герои и Смог, а третата част най-вероятно ще представи съвсем нови отрицателни персонажи (самият Питър Джаксън заяви, че в историята на последния филм ще бъдат интегрирани герои които не присъстват в романа на Толкин). Какъвто и да е случаят, казаното от Бенедикт Къмбърбеч е ясен показател, че феновете ще могат да видят Смог в действие едва във втората част на “Хобитът”, която ще тръгне по кината в края на следващата година.

Всички филми от фантастичния франчайз ще се разпространяват в триизмерен формат, а българската премиера на първата част, “Хобит: Неочаквано пътешествие”, ще се състои на 14-ти декември, тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.