Планираната шеста част на “Заразно зло” ще сложи официален край на поредицата

16.09.2012 г.
Планираната шеста част на “Заразно зло” ще сложи официален край на поредицатаОще преди да започнат снимките на петата част от популярната поредица “Заразно зло”, сценарист-режисьора Пол У.С. Андерсън разкри, че планира да заснеме и шести филм отново с участието на звездата Мила Йовович. От студиото Screen Gems все още не са потвърдили намерението си да финансират потенциална шеста част, което не е толкова изненадващо тъй като в момента вниманието на всички е насочено към най-новия, пети поред филм, чието официално заглавие е “Заразно зло: Възмездие”.

Продукцията, която ще се разпространява в триизмерен формат, ще тръгне по българските и световни киноекрани малко по-късно този месец и очакванията на бокс офис анализаторите са, че това най-вероятно ще бъде и най-успешния филм от целия франчайз.

На успех разбира се надява и режисьора Пол У.С. Андерсън, който във вчерашно интервю по повод наближаващата световна премиера на “Заразно зло: Възмездие” не само потвърди намерението си че иска да заснеме шестата част, но и разкри че тя ще сложи и официален край на стартиралата през 2002-ра година екшън-поредица. Андерсън уточни, че все още не е получил зелена светлина от студиото Screen Gems, но сподели че вече има представа какъв ще бъде сюжета на бъдещата лента.

Андерсън: “Знам за какво ще се разказва в шестия филм. Но в момента всички сме фокусирани върху “Възмездие” и се надяваме, че публиката ще оцени това което сме направили. Ако този филм се провали тогава просто няма да има ново продължение. Но ние вярваме, че феновете ще ни подкрепят и че ще имаме възможност да направим следващ филм. Аз лично с удоволствие бих се завърнал в света на “Заразно зло”. За мен четвъртата част даде началото на нова трилогия и шестия филм ще бъде края на тази трилогия, края на целия франчайз. Във “Възмездие” се случват много важни неща, много хора умират, и в комбинация с това което ще се случи в шестата част ще се получи един хубав завършек на поредицата.”

По всичко изглежда, че от представянето на “Заразно зло: Възмездие” в световния бокс офис ще зависи дали Пол У.С. Андерсън ще има възможността да направи шестия и последен филм от поредицата.

Съдейки по интереса и спечеленото от предишната част обаче (която може да се похвали с приходи от близо 300 милиона долара) може да се каже, че “Възмездие” без съмнение ще регистрира добри резултати от кинопрожекциите си и в най-добрия случай още в края на тази година от Screen Gems ще потвърдят официално намерението си да направят “Заразно зло 6”. Ако всичко протече по план, Пол У.С. Андерсън отново ще напише сценария и ще режисира, а Мила Йовович ще изпълни за шести и последен път ролята на Алис.

Повече детайли за “Заразно зло 6” ще бъдат разкрити в седмиците след премиерата на “Заразно зло: Възмездие” (триизмерната лента тръгва по кината в България от 21-ви септември, тази година).
Copyright © 2024 Dir.bg.