Ще участва ли Пенелопе Крус в предстоящия нов филм от поредицата “Карибски пирати”?

29.09.2012 г.
Ще участва ли Пенелопе Крус в предстоящия нов филм от поредицата “Карибски пирати”?Последният засега филм от стартиралата през 2003-та година поредица “Карибски пирати”, озаглавен “Карибски пирати: В непознати води”, донесе на създателите си приходи от над един милиард долара и се нареди сред най-успешните заглавия на всички времена. В главната роля на пирата капитан Джак Спароу отново се превъплъти Джони Деп, но вместо Кийра Найтли негова екранна партньорка беше носителката на “Оскар” Пенелопе Крус. За испанската актриса това беше първо участие в блокбастър от такъв ранг и в интервюта е споделяла, че би станала пират и в следващ филм от поредицата, ако и се отдаде такава възможност.

Няколко месеца след премиерата на “Карибски пирати: В непознати води” продуцента Джери Брукхаймър оповести, че лентата ще бъде последвана от директно продължение отново с участието на Джони Деп.

Все още сценария не е завършен, но Пенелопе Крус, която в четвъртата част изпълни ролята на Анджелика Тийч, разкри по време на вчерашно интервю (по повод новия й филм “Роден два пъти”), че най-вероятно отново ще си партнира с Джони Деп на големия екран.

Крус: “Не съм чула нищо конкретно и не съм чела сценария. Но ми хареса да работя по предишната част, защото Джони Деп е невероятен човек, а Роб Маршъл е много добър режисьор. Докато снимахме “В непознати води” аз бях бременна и те бяха невероятно мили с мен - помагахме си взаимно. За тях бих направила всичко и бих участвала в следващия филм. Считам ги за приятели, уважавам ги, и без дори да се замислям бих работила с тях отново.”

Актьорът Джефри Ръш, който изигра пирата Хектор Барбоса във всички четири ленти от франчайза, вече потвърди, че ще се завърне за “Карибски пирати 5”. В предвид финала на предишната част и факта, че новия филм ще бъде директно продължение, продуцентите със сигурност ще привлекат и Пенелопе Крус отново. Актрисата очевидно има желание да изпълни ролята на Анджелика Тийч за втори път и е само въпрос на време участието й да бъде потвърдено официално.

Все още не се знае кой ще седне на режисьорския стол на продукцията, но очакванията са отново да бъде Роб Маршъл. От студиото Уолт Дисни, въодушевени от успеха на “Карибски пирати: В непознати води”, оповестиха, че предстоящата пета част със сигурност няма да бъде последния филм от франчайза. Намерението на продуцентите е да бъдат направени най-малко още две продължения.

В момента по сценария на “Карибски пирати 5” работят Тед Елиът (“Годзила”) и Стюарт Бийти (“Австралия”), а Джери Брукхаймър ще продуцира заедно с Майк Стенсън (“Гадна компания”).

Според все още непотвърдена информация от студиото Уолт Дисни, снимките на “Карибски пирати 5” ще стартират в края на следващата година.
Copyright © 2023 Dir.bg.