Актьорите от „Кецове” вече са членове на Европейската Филмова Академия

18.01.2013 г.
Актьорите от „Кецове” вече са членове на Европейската Филмова АкадемияЕвропейската Филмова Академия отправи покана към екипа на „Кецове” да се присъединят към повече от 2 700 професионалисти от киноиндустрията на Стария континент, обединени от мисията да създават и популяризират европейската филмова култура.

Валери Йорданов (актьор, сценарист и режисьор), Филип Аврамов, Иван Бърнев, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков, както и режисьорът Иван Владимиров, художничката на филма Сабина Христова, монтажистката Светлана Кирилова и композитора Кирил Добрев са удостоени с честта да станат официални членове на ЕФА. До момента сред другите 26 българи, членове на Академията, няма представители на актьорската професия, художници, композитори и монтажисти.

В селекцията за 25-тите Европейски Филмови Награди на ЕФА за 2012 година измежду 800 заглавия са номинирани 40 филма, „Кецове” е един от тях и определено е направил впечатление на европейската академия, като резултатът са поканите за членство към екипа. Операторът Рали Ралчев, както и продуцентите на “Кецове” Галина Тонева и Кирил Кирилов са членове на ЕФА.

Създаването на Европейската филмова академия е по инициатива на група кинаджии през 1988 година, за първи президент е избран Ингмар Бергман. През 1996 година негов приемник става Вим Вендерс, а от 2005 година председател на борда на академията е френският продуцент Ив Мармио.
Copyright © 2024 Dir.bg.