Нова информация за филма с героите на DC Comics “Лигата на справедливостта

06.03.2013 г.
Нова информация за филма с героите на DC Comics “Лигата на справедливостта”През 2012-та година Дисни постигна впечатляващ успех с триизмерния “Отмъстителите” и няколко месеца след премиерата на филма от Уорнър побързаха да оповестят, че планират също да финансират филмирането на нова ансамблова комиксова продукция. Официалното заглавие на подготвяната лента е “Лигата на справедливостта” (“Justice League”).

В нея ще се появят най-известните комиксови герои на компанията DC Comics - Батман, Супермен, Зеленият фенер, Жената-чудо и Светкавицата. Все още няма избран режисьор, но от Уорнър Брос вече потвърдиха, че готовия филм ще се завърти по световните киноекрани през 2015-та година.

Преди няколко седмици се появи изненадващата новина, че завършения сценарий на “Лигата на справедливостта”, дело на Уил Бийл (“Гангстерски отдел”), е бил отхвърлен от продуцентите и се е наложило работата по сюжета да започне отново. От студиото уверяват, че това няма да доведе до отлагане на премиерата за неопределен период от време.

До момента от Уорнър Брос отказваха да разкриват конкретни детайли за разработването на проекта, но преди няколко часа неназовани източници от студиото, цитирани от сайта Latino Review, разкриха, че целия контрол над “Лигата на справедливостта” е бил поверен на режисьора Кристофър Нолан.

Нолан е отговорен за последните три филма от поредицата за Батман и благодарение на постигнатия от тях успех той се превърна в един от най-ценните режисьори за Уорнър Брос.

Според разпространената информация Нолан няма да режисира “Лигата на справедливостта”, а ще надзирава направата му в ролята си на продуцент. Едновременно с това беше съобщено, че ролята на Батман най-вероятно ще бъде изиграна отново от Крисчън Бейл. Бейл и Нолан работеха заедно по предишните три филма за Човека-прилеп и затова не е изненадващо, че името на английския актьор се свързва с “Лигата на справедливостта”.

Освен информацията за Нолан и Бейл беше обявено, че режисурата на ансамбловия комиксов филм може да бъде предложена на създателя на “300Зак Снайдър. Снайдър работеше с Кристофър Нолан по предстоящия екшън за Супермен - “Човек от стомана” - и е напълно възможно той наистина да бъде един от кандидатите за режисьорския стол на “Лигата на справедливостта”.

Колкото до Крисчън Бейл, той оповести преди премиерата на “Черният рицар: Възраждане”, че няма намерение да участва в други филми за Батман, но както често се случва в Холивуд актьора може да е променил решението си. Важно е да се отбележи, че за момента цялата информация за Бейл, Нолан и Снайдър се счита за непотвърден слух и се очаква официален коментар от страна на Уорнър Брос.

За направата на “Лигата на справедливостта” от студиото ще отпуснат бюджет от близо 200 милиона долара, а британския актьор Хенри Кавил (който бе избран за главната роля в “Мъж от стомана”) отново ще се превъплъти в образа на Супермен. Кастингите да останалите роли вече започнаха, но в момента няма други потвърдени актьорски имена.

Лигата на справедливостта” ще се разпространява в триизмерен формат, а според продуцентите филма ще бъде “мрачен и ще притежава визуалната стилистика на последните три ленти за Батман.”

През следващите няколко седмици се очаква да бъде оповестена нова информация за разработването на високобюджетната продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.