Хобит: Неочаквано пътешествие“ стана 15-ия член на Клуба на милиардерите

07.03.2013 г.
„Хобит: Неочаквано пътешествие“ стана 15-ия член на Клуба на милиардеритеПрез изминалия уикенд „Хобит: Неочаквано пътешествие“ премина границата от 1 млрд. щ. долара в глобален мащаб и стана 15-ия член на Клуба на милиардерите и вторият филм на Питър Джаксън в престижната класация след „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“. До момента първият филм от трилогията „Хобит“ e спечелил $1 001 402 746 от световния бокс офис.

Досега в България мащабната продукция е  гледана в кината от 220 080 зрители и е спечелила 2 131 605 лева, което й отрежда 5-то място в класацията на 10-те най-касови филми у нас за всички времена.

Преди дни от MGM официално бе съобщено, че последният филм от трилогията „Хобит“ ще излезе по кината на 17 декември 2014 г., вместо на обявената по-рано дата 18 юли.

Всички филми от трилогията „Властелинът на пръстените“, както и „Хобит: Неочаквано пътешествие“ са излезли на голям екран по време на Коледните празници. Вторият филм от екранизацията по романа на Дж. Р.Р. Толкин - „Хобит: Пущинакът на Смог” - се очаква на 13 декември тази година. Следвайки традицията, създателите на продукцията са решили да променят датата на „Хобит: Дотам и обратно“ и да утвърдят филмите за Средната земя като празнично събитие, което феновете по света ще очакват за Коледа.

„Хобит: Дотам и обратно“ е финалният филм от епичната трилогия екранизираща романa „Хобит“ на Дж. Р.Р. Толкин. Режисьор е носителят на „Оскар“ Питър Джаксън, а историята проследява последния етап от приключенията на Билбо Бегинс в Средната земя, случили се 60 години преди събитията във „Властелинът на пръстените“. Сценаристи отново са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс. Джаксън е също продуцент на филма, заедно с Каролин Кънингхам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд, с Филипа Бойенс и Ейлийн Морън, ко-продуценти.

Всички филми от трилогията „Хобит“ са продукции на New Line Cinema и Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, с управляващ продуцент New Line. Warner Bros. Pictures e световен разпространител на филма за голям екран, с изключение на определени територии, където филмите ще се разпространяват от MGM.
Copyright © 2024 Dir.bg.