Оз: Великият и могъщият” ще се сдобие с продължение

11.03.2013 г.
“Оз: Великият и могъщият” ще се сдобие с продължениеОт днес по кината в целия свят тръгва заснетия с бюджет от 200 милиона долара 3D-филм “Оз: Великият и могъщият” и очакванията са, че това ще бъде първия голям бокс офис хит на 2013-та година. Действието на приключенската лента се развива преди събитията описани в “Магьосникът от Оз” от 1939-та година, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени Джеймс Франко, Мила Кунис и носителката на “Оскар” Рейчъл Уайз.

Режисираният от Сам Рейми филм е едно от най-рекламираните заглавия на сезона и от студиото Уолт Дисни не крият големите си очаквания по отношение на приходите от кинопрожекциите по света.

Въпреки че конкурентния “Джак, убиецът на великани” (също фентъзи-придукция с бюджет от 200 милиона долара) се превърна в първия високобюджетен бокс офис провал на годината от Дисни са уверени, че това няма да сполети “Оз: Великият и могъщият” и предвижданията са, че филма ще дебютира с приходи от около 80 милиона долара само от американските киносалони.

Докато все още се спекулира дали филма наистина ще успее да стартира с подобна сума от Дисни оповестиха преди броени часове, че вече се подготвя директно продължение.

Проектът е във все още ранен етап на развитие, но това което беше потвърдено от студиото е, че по сценария ще работи Мичъл Капнър (“Ромео трябва да умре”), който е един от сценаристите и на първата част. Намерението на продуцентите е да привлекат отново режисьора Сам Рейми, но все още не се знае дали той ще приеме офертата.

Важно е да се отбележи, че бъдещето на планирания “Оз: Великият и могъщият 2” ще зависи единствено от представянето на първия филм в световния бокс офис.

За да бъде счетен за приличен успех (имайки в предвид огромния бюджет и разходите за реклама) филма ще трябва да натрупа около 500 милиона в световен мащаб. Но ако резултатите са подобни на слабо представящия се “Джак, убиецът на великани” то тогава втората част със сигурност няма да бъде направена.

За момента от Уолт Дисни са оптимистично настроени и дори вече се носят слухове за това какво ще бъде представено в продължението. Според неназовани източници (и съдейки по някои елементи от първата част) втория филм ще представлява осъвременена версия на класическия “Магьосникът от Оз”, дело на режисьора Виктор Флеминг. Това не би било изненадващо тъй като “Оз: Великият и могъщият” е на практика предистория на лентата на Флеминг.

Единствената потвърдена информация до момента е, че Мичъл Капнър ще работи по сценария на втората част и че продуцентите планират да привлекат същия снимачен екип, който работеше по оригинала.

Повече детайли за статута и бъдещето на продължението се очаква да бъдат разкрити в седмиците след премиерата на “Оз: Великият и могъщият”.
Copyright © 2024 Dir.bg.