Стартира пътуващо кино в България

22.05.2013 г.
Стартира пътуващо кино в БългарияКиното е едно от предпочитаните места за прекарване на свободното време. Киномани или просто любители, хората винаги са харесвали усещането да се потопят в друг свят - светът на големия екран. Сега, се задава възможност и за хората в по-малките градове да се радват на най-новите и популярни филми, чрез най-модерната дигитална кино технология, благодарение на „Пътуващо кино GLOBUL”.

Новото кино ще бъде официално открито с четири безплатни прожекции пред паметника на Съветската армия в София в дните от 29-ти май до 1-ви юни включително. Началото на прожекциите е от 20:30 часа, а входът е свободен.

Първият филм от програмата е романтичната комедия на Уди Алън „На Рим с любов“, през следващите два дни от фестивала зрителите ще могат да гледат холивудските хитове „Седемте психопата" и „Тежка сватба“, а  последната прожекция ще бъде на „Цветът на хамелеона“.

Пред паметника ще бъде монтиран екран с впечатляващи размери (14 на 7 метра) и 300 седящи места. Събитието е в партньорство със Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Прожекциите ще бъдат с вход свободен.

„Пътуващо кино GLOBUL” ще остане в София до 1-ви юни, когато ще поеме на път из страната. „Хора от места като Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и др. нямат възможността да гледат филми на голям екран в градовете си, което вече ще се промени. С пътуващото кино ще предлагаме най-новите заглавия от кино афиша, а благодарение на техниката, с която разполагаме зрителите ще могат да гледат и 3D филми“, споделя Борислав Чучков, който заедно с Виктор Чучков-син реализира проекта.

„Идеята на „Пътуващо кино GLOBUL“ е да достигне до всеки град в страната и да предложи селекция от нови и интересни филмови заглавия. За жалост в България има много градове, в които кино залите са закрити поради липса на средства. Чрез тази инициатива бихме искали да дадем на хората още една възможност да се забавляват и да споделят заедно емоцията от хубавите филми и качественото кино преживяване“, допълва Галина Чулева, Директор „Маркетинг и Реклама“ в GLOBUL.

Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище, Монтана, а до края на годината прожекциите ще продължат и в други градове в страната. Пълната програма може да бъде видяна тук - www.mobilnokino.bg
Copyright © 2024 Dir.bg.