Фантастичният екшън “Ридик” ще се сдобие с продължение

30.01.2014 г.
Фантастичният екшън “Ридик” ще се сдобие с продължениеВ продължение на повече от седем години Вин Дизел и режисьора Дуйвид Туохи се опитваха да осигурят финансиране за третия филм от научнофантастичната поредица за анти-героя Ричард Ридик. Дългите преговори със студиото Юнивърсъл Пикчърс се оказаха успешни и снимките протекоха в Канада през първата половина на 2012-та година. Продукцията, чието официално заглавие е “Ридик”, беше предшествана от прилична рекламна кампания, но въпреки това приходите от кинопрожекциите през изминалата 2013-та година не оправдаха предварителните очаквания на продуцентите и анализаторите.

Общо по света “Ридик” натрупа 98 милиона долара, което беше сметнато за разочароващ резултат, особено като се има предвид, че лентата е предшествана от популярните сред феновете на фантастиката “Пълен мрак” и “Хрониките на Ридик”.

Но въпреки незадоволителните приходи от кинопрожекциите звездата на поредицата Вин Дизел обяви преди няколко часа, че се подготвя директно продължение на “Ридик”. В разпространен чрез Фейсбук видеоклип Дизел заяви, че добрите DVD продажби на третата част са причината поради която от Юнивърсъл Пикчърс са изявили желание да продължат франчайза с още един филм.

Дизел: “От Юнивърсъл току-що ми се обадиха и ми казаха, че “Ридик” е на първо място в DVD класациите. Това е победа за всички нас, защото си спомням колко трудно беше да направим този филм и с то с толкова малък бюджет. От студиото ме информираха, че искат да започнем разработването на следващия филм от поредицата.”

Дизел на разкри допълнителни детайли за проекта, но се смята, че той със сигурност ще се завърне отново в главната роля на Ричард Ридик. Тъй като е все още прекалено рано не се знае дали Дейвид Туохи ще седне на режисьорския стол на “Ридик 4” или от студиото ще търсят негов заместник.

В най-добрия случай още тази година ще стане ясно кога ще започнат снимките на четвъртия филм от поредицата.
Copyright © 2024 Dir.bg.