Започна работа по сценария на шестия филм от поредицата “Заразно зло”

25.04.2014 г.
Започна работа по сценария на шестия филм от поредицата “Заразно зло”Веднага след като триизмерния “Заразно зло: Възмездие” натрупа в световен мащаб над 220 милиона долара от студиото Screen Gems обявиха, че ще бъде направен и шести филм от стартиралата през 2002-ра година поредица с Мила Йовович.

Намерението на продуцентите бе лентата да бъде напълно готова до есента на 2014-та година, но ангажиментите на режисьора Пол У.С. Андерсън с високобюджетния “Помпей” промениха първоначалните планове.

Въпреки че в продължение на няколко месеца не се знаеше точно какъв е статута на “Заразно зло 6” Андерсън нееднократно потвърди намерението си да се завърне на режисьорския стол.

От своя страна звездата на поредицата Мила Йовович разкри на страницата си в Туитър, че със сигурност ще се появи отново в главната роля на Алис.

От студиото Screen Gems все още не разкриват нови детайли за бъдещето на франчайза, но за сметка на това Пол У.С. Андерсън оповести по време на ново интервю, че подготвителната работа по шестата част вече е започнала. По време на протичащия в момента Международен кинофестивал в Пекин Андерсън заяви, че веднага след като се завърне у дома той ще продължи с работата по сценария на все още неозаглавения шести филм.

49-годишния режисьор също така допълни, че “Заразно зло 6” ще бъде заснет в триизмерен формат и освен вече потвърдената Мила Йовович на екран ще се появи и актрисата Ли Бингбинг, която в предишната част от поредицата изигра ролята на наемничката Ада Уонг. Все още не е потвърдено, но очакванията са, че работата по сценария ще приключи до края на лятото, а старта на снимките ще бъде даден още през есента на тази година.

Освен сценарист и режисьор на “Заразно зло 6” Пол У.С. Андерсън е продуцент заедно с дългогодишния си партньор Джеръми Болт ("Тъмнината").

Бюджетът на филма няма да надвишава сумата от 70 милиона долара, а според последните слухове към актьорския екип ще се присъединят и познатите от предишните части актриси Али Лартър, Сиена Гилори и Спенсър Лок.

Ако всичко протече по план триизмерния “Заразно зло 6” ще тръгне по кината в целия свят през втората половина на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.