Зак Снайдър ще работи по дълго подготвяната комиксова лента “Лигата на справедливостта

03.05.2014 г.
Зак Снайдър ще работи по дълго подготвяната комиксова лента “Лигата на справедливостта”Малко преди да се състои световната премира на “Отмъстителите 3D” представител на Уорнър Брос потвърди носещите се в продължение на няколко години слухове, че началството на студиото планира да направи свой ансамблов комиксов филм. Мащабната продукция носи заглавието “Лигата на справедливостта” (“Justice League”), а заедно на екран ще се появят известните комиксови герои на компанията DC Comics Батман, Супермен, Светкавицата, Водния човек, Зеления фенер и Жената-чудо.

Първоначално, от Уорнър Брос планираха лентата да бъде готова до лятото на 2015-та година, но ситуацията се промени когато стана ясно, че е било взето решението първо да бъде заснето продължението на екшъна от 2013-та година “Човек от стомана” (в което Бен Афлек ще изиграе ролята на Батман, а Хенри Кавил ще се завърне за втори път като Супермен).

Режисьор на “Човек от стомана 2” е създателя на “300” и “Зората на мъртвите” Зак Снайдър, а старта на снимките се очаква да бъде даден след около един месец. Въпреки че лентата все още не е заснета от Уорнър Брос изглежда са доволни от Снайдър и неговия екип и малко по-рано днес стана ясно, че именно те ще работят по създаването на “Лигата на справедливостта”.

По време на интервю за Wall Street Journal президентът на студиото Грег Силвърман обяви, че Зак Снайдър ще поеме режисурата на “Лигата на справедливостта” и снимките на филма ще започнат веднага след като приключи работата по втория “Човек от стомана”. Освен това Силвърман допълни, че световната премиера на дълго подготвяната продукция ще се състои не по-рано от 2018-та година.

Очакванията са, че Бен Афлек и Хенри Кавил ще се завърнат в ролите на Батман и Супермен, а тяхна екранна партньорка най-вероятно ще бъде познатата от “Бързи и яростни 6” Гал Гадот (която ще се появи като Жената-чудо в “Човек от стомана 2”).

Грег Силвърман: “Продължението на “Човек от стомана” е директно свързано с “Лигата на справедливостта” и тези филми ще разширят още повече вселената на тези персонажи.”

Сценарият на “Лигата на справедливостта” не е завършен и от Уорнър Брос все още не са определили точна премиерна дата (слуховете за премиера през месец май, 2017-та година, не са официално потвърдени).

Освен режисьор на филма Зак Снайдър ще бъде и изпълнителен продуцент, заедно с Дейвид Гойър (“Човек от стомана”) и Дъг Мичъл (“Бейб”). “Лигата на справедливостта” е една от най-амбициозните продукции на Уорнър Брос и очакванията са, че бюджета за снимки ще надвишава сумата от 250 милиона долара.

В най-добрия случай до края на лятото ще бъде оповестено кога точно ще се състои световната премиера на ансамбловата лента.
Copyright © 2024 Dir.bg.