Играта “Таралежът Соник” с пълнометражен филм

12.06.2014 г.
Играта “Таралежът Соник” с пълнометражен филмВъпреки че филмовите адаптации на успешни видеоигри често разочароват с представянето си в бокс офиса холивудските студия продължават да разработват активно подобни проекти.

Един от тези бъдещи проекти ще черпи вдъхновение от популярната видеоигра “Таралежът Соник”, която се появи за първи път на пазара през 1991-ва година. Подготвяната лента ще бъде финансирана от студиото Колумбия Пикчърс, а продуцентските задължения са поверени на Нийл Мориц (поредицата “Бързи и яростни”).

Подобно на “Космически забивки” предстоящата филмова версия на “Таралежът Соник” ще комбинира истински актьори с компютърно-генерирани персонажи.

Освен познатия в цял свят персонаж Соник в сюжета на лентата ще присъстват и някои от най-известните герои от вселената на игровия франчайз (сред които ще бъде и злодея доктор Егман).

Игралната версия на “Таралежът Соник” все още не разполага с режисьор, но за сметка на това се знае, че по сценария ще работят дебютантите Евън Съсър и Ван Робишоу.

Президентската на Колумбия Пикчърс Хана Мингела: “Соник е един от най-популярните и разпознаваеми игрови персонажи. Той разполага с огромен брой почитатели по света и нашата цел е филма да забавлява както тях, така и тези зрители, които не са запознати със света на Соник.”

Любопитно е да се отбележи, че Соник вече се е появявал за кратко в голям студиен филм – а именно в хитовата анимационна лента от 2012-та година “Разбивачът Ралф”.

Продуцентът Нийл Мориц вече е провел срещи с няколко режисьори и в най-добрия случай до края на лятото ще стане ясно кой ще седне на режисьорския стол. Бюджетът за снимки ще надвишава сумата от 100 милиона долара и намерението на Колумбия Пикчърс е “Таралежът Соник” да бъде само първата част от нова филмова поредица.

До края на годината се очаква да стане ясно кога ще започнат снимките на игрално-анимационната продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.