Ще има ли продължение култовия екшън с Никълъс Кейдж "Въздушен конвой"?

01.08.2014 г.
Ще има ли продължение култовия екшън с Никълъс Кейдж Малко преди да пристигне в България за снимките на “Непобедимите 2” режисьора Саймън Уест заяви, че се надява да заснеме продължение на дебютната си лента “Въздушен конвой”. Продукцията на Джери Брукхаймър се завъртя по кината през лятото на 1997-ма година и натрупа в световен мащаб малко над 220 милиона долара.

Последвалите продажби на DVD също донесоха значителни печалби на студиото Touchstone Pictures, а самия филм продължава да се радва на огромна популярност сред феновете на екшън-киното.

Желанието на Саймън Уест бе да привлече за “Въздушен конвой 2” отново Никълъс Кейдж и Джон Кюсак, но в продължение на повече от три години липсваше по-конкретна информация за проекта и актьорския екип.

В разпространено малко по-рано днес ново интервю Уест не само потвърди намерението си да направи втори “Въздушен конвой”, но и добави, че ако не може да събере отново същия екип, то тогава ще заснеме различна версия на оригиналната лента, чието действие ще се развива в космоса.

Уест пред сайта Screen Daily: “Ще обърнем нещата с главата надолу. “Въздушен конвой” в космоса. Ще бъде студиен проект в който ще има роботи и в който добрите хора ще бъдат всъщност основните злодеи. Надявам се да бъде нещо шокиращо. Ако има интересно написан сценарий мисля, че филма ще се получи.”

Все още не се знае какво ще бъде финалното решение по отношение на продължението и за момента няма официално изявление по въпроса от страна на студиото Touchstone Pictures.

За сметка на това продуцента Джери Брукхаймър и звездата от оригинала Никълъс Кейдж нееднократно заявиха, че имат желание да работят по евентуален “Въздушен конвой 2”.

Следващият проект на Саймън Уест е екшън-комедията “Salty”. Още преди премиерата на лентата ще стане ясно дали Уест ще режисира продължението на “Въздушен конвой” или ще се насочи към “космическата вариация” на първия филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.