Американският актьор Робин Уилямс беше намерен мъртъв, вероятно самоубийство

12.08.2014 г.
Американският актьор Робин Уилямс беше намерен мъртъв, вероятно самоубийствоАмериканският актьор Робин Уилямс е починал. Както изглежда, става въпрос за самоубийство, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.
63-годишният Уилямс е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване, предаде БТА.

Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на киното, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците. Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване - 18 месеца работа без почивка.

Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия.
През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с алкохола след 20-годишен период на трезвеност. Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22 ч. местно време в неделя.

Родом от Чикаго, Уилямс има три деца. Освен "Оскар", той е печелил всички останали най-престижни кинонагради, като има в кариерата си две "Еми", четири "Златен глобус", пет "Грами" и две награди на Гилдията на филмовите актьори.

Редица знаменитости от света на седмото изкуство изразиха своя шок и скръб от кончината на Уилямс.

"Тази сутрин загубих моя съпруг и най-добър приятел, докато светът загуби един от най-любимите си артисти и красиви човешки създания. Аз съм напълно съсипана", написа в изявление съпругата на Уилямс, графичната дизайнерка Сюзан Шнайдер.

Президентът на САЩ Барак Обама поднесе своите съболезнования на семейството на Робин Уилямс.

Уилямс бе "единствен по рода си" актьор, който споделяше своя талант "свободно и щедро с онези, които се нуждаеха най-много от него", пише Обама в своето изявление. Той "дойде в нашия живот като извънземно, но накрая докосна всеки елемент от човешкия дух", допълва президентът на САЩ, визирайки превъплъщението на комика в извънземното Морк в ситкома от края на 70-те години на 20-и век "Морк и Майнди".


http://dnes.dir.bg

Copyright © 2024 Dir.bg.