Снимките на “Капитан Америка 3” стартират през 2015-та година

01.09.2014г.
Снимките на “Капитан Америка 3” стартират през 2015-та годинаТазгодишният комиксов екшън “Завръщането на първия отмъстител” успя да се нареди сред най-големите бокс офис хитове в световен мащаб. Продължението на лентата от 2011-та година “Капитан Америка: Първият отмъстител” разшири още повече филмовата вселена на студиото Марвел и натрупа над 700 милиона долара само от кинопрожекциите си. Имайки предвид този успех не е изненадващо, че продуцентите планират да продължат поредицата с поне още два филма.

Първата информация за все още неозаглавения “Капитан Америка 3” се появи в началото на тазгодишния летен сезон и вече е потвърдено, че Крис Евънс ще се завърне със сигурност в главната роля на Стийв Роджърс.

Режисьори на третата част ще бъдат създателите на “Завръщането на първият отмъстител” Джо Русо и Антъни Русо, а работата по сценария вече започна. От Марвел не губят време с новите си филмови проекти и само преди броени часове самите режисьори оповестиха в интервю за сайта Collider, че снимките на “Капитан Америка 3” ще стартират през месец април, 2015-та година. Бюджетът ще надвишава сумата от 160 милиона долара и подобно на първите две части третия филм ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат.

Първите няколко дни екипът на Джо и Антъни Русо ще снима в град Атланта и след това снимките ще продължат (по думите на режисьорите) на “няколко доста впечатляващи места”.

Джо Русо: “Започнахме обсъжданията за филма още през февруари. Преминахме през много различни етапи и експериментирахме с доста неща. Накрая се спряхме на история, която бе всъщност предложена от Кевин Фейги (президента на Марвел).”

По думите на Русо официалното заглавие на “Капитан Америка 3” се очаква да бъде разкрито в началото на 2015-та година. Към вече потвърдения Крис Евънс ще се присъединят отново Скарлет Йохансон, Антъни Маки и Себастиан Стан. Тримата актьори ще се превъплътят съответно в образите на Наташа Романоф/Черната вдовица, Сам Уилсън/Сокола и наемника Бъки Барнс/Зимният войник.

Познатият от “Отмъстителите 3D” Джеръми Ренър също се очаква да се появи на екран в ролята на майстора-стрелец Клинт Бъртън/Ястребовото око.

Сценарият на “Капитан Америка 3” се пише в момента от дуото зад “Кръв и пот” Стивън Макфийли и Кристофър Маркъс, а президента на Марвел Кевин Фейги отново поема ролята на изпълнителен продуцент.

Световната премиера на триизмерния екшън е насрочена за 6-ти май, 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.