Ще има ли четвърти филм от поредицата "Железният човек"?

10.09.2014 г.
Ще има ли четвърти филм от поредицата “Отмъстителите 3D” и трите части на “Железният човек” преобразиха кариерата на Робърт Дауни-мл и превърнаха актьора в едно от най-известните и влиятелни лица в Меката на киното. Третата част от поредицата за Железният човек мина по световните киноекрани през 2013-та година и донесе на създателите си рекордни приходи от над 1.2 милиарда долара. Триизмерната лента на сценарист-режисьора Шейн Блек е в момента шестото най-успешно заглавие в историята на киното и още преди да приключи кинопохода й започнаха да се носят слухове свързани с разработването на “Железният човек 4”.

В началото на лятото президента на Марвел Кевин Файги заяви изненадващо, че въпреки постигнатите огромни успехи четвъртата част може и да не бъде заснета. Като основни причини за това бяха изтъкнати изтичащия договор на Робърт Дауни-мл със студиото и желанието на актьора да се появява като Тони Старк единствено в продълженията на глобалния хит “Отмъстителите 3D”.

Въпреки това през изминалите месеци се смяташе, че продуцентите ще успеят да убедят Дауни-мл. да подпише договора за участие в “Железният човек 4”.

За съжаление на феновете на поредицата самия Дауни-мл. заяви малко по-рано днес, че не се изготвят никакви планове за направата на четвърти филм.

Ето какво заяви актьора докато рекламираше новия си филм “Съдията”:“Не подготвяме нищо в момента и нямаме планове за четвърта част на “Железният човек”.”

На въпроса дали би отстъпил култовата си роля на друг актьор Дауни отговори:

“Би ми харесало тези неща да зависят от мен, но аз не съм кастинг-режисьора на Марвел.”

Холивудските наблюдатели отбелязват, че от Марвел със сигурност няма да се откажат от “Железният човек”, но снимките на четвъртата част най-вероятно ще започнат едва след като приключи работата по второто продължение на “Отмъстителите” (чиято премиера е насрочена за лятото на 2018-та година).

За момента не се разкрива по-подробна информация за бъдещето на поредицата “Железният човек”.

Copyright © 2024 Dir.bg.