Високобюджетният екшън “Годзила” ще се сдобие с продължение

23.09.2014 г.
Високобюджетният екшън “Годзила” ще се сдобие с продължениеСлед успешния си стартов уикенд в северноамериканския бокс офис високобюджетния екшън “Годзила” отбеляза един от най-сериозните тазгодишни спадове в зрителската посещаемост. За сметка на това лентата с Брайън Кранстън и Жулиет Бинош се представи прилично в останалата част от света и успя да натрупа общи приходи от малко над половин милиард долара. От студията Legendary Pictures и Уорнър Брос реагираха бързо и още преди “Годзила” да бъде свален от киноекраните стана ясно, че филма ще бъде последван от директно продължение.

Световната премиера на втората част е насрочена за лятото на 2018-та година, а Гарет Едуардс ще се завърне отново на режисьорския стол. Преди да се насочи към “Годзила 2” обаче Едуардс ще заснеме все още неозаглавена фантастична лента от вселената на “Междузвездни войни”, чиито сюжет ще се фокусира върху няколко персонажи от известната сага.

Въпреки че до премиерата остават цели четири години подготвителната работа по втория “Годзила” вече е започнала и от Legendary Pictures обявиха, че проекта разполага със сценарист. По сюжета на продължението ще работи Макс Боренстейн (предстоящия “Седмият син”), който бе част от творческия екип и на първата част.

Подобно на предшественика си “Годзила 2” ще се разпространява в триизмерен формат, а очакванията са, че бюджета за снимки ще надвишава сумата от 160 милиона долара.

Тъй като сценария все още не е написан единственото което се знае за втората част е, че в историята ще присъстват Мотра, Родан и Гидора – три от най-известните чудовища от вселената на франчайза “Годзила”.

Има слухове, че Арън Тейлър-Джонсън ще се завърне отново в главната роля на войника Форд Броуди, но все още няма официално потвърждение от страна на Legendary Pictures.

Световната премиера на “Годзила 2” ще се състои на 8-ми юни, 2018-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.