Още за продължението на “Механикът

11.11.2014 г.
Още за продължението на “Механикът”Преди да пристигнат в България за втората част на “The Expendables: Непобедимите”, Джейсън Стейтъм и режисьорът Саймън Уест заснеха заедно 40-милионния екшън трилър “Механикът”. Лентата от 2011-та година натрупа половин милион лева от прожекциите си в българските киносалони, а общите й световни приходи се равняват на 63 милиона долара.

В комбинация с добрите продажби на DVD и Blu-ray дискове, “Механикът” се превърна в приличен успех за създателите си и още през 2012-та година се появи новината, че филмът ще се сдобие с директно продължение.

През изминалите месеци информацията за втората част бе оскъдна и не беше сигурно дали Джейсън Стейтъм ще се завърне отново в главната роля. Но сега, повече от 3 години след премиерата на оригинала, от студиото Summit Entertainment потвърдиха официално, че Стейтъм ще се превъплъти за втори път в образа на елитния наемен убиец Артър Бишъп.

Официалното заглавие на предстоящата втора част е “Механикът: Възкресение” (“Mechanic: Resurrection”) и вече се знае, че световната премиера на лентата ще се състои в края на януари или през февруари 2016 г.

Снимките на филма започнаха преди броени дни в Банкок, Тайланд, а към Джейсън Стейтъм се присъединиха Мишел Йео (“Тигър и Дракон”), Джесика Алба (“Sin City: Град на греха”) и носителят на “Оскар” Томи Лий Джоунс (“Беглецът”).

Създателят на първата част Саймън Уест отказа да режисира продължението и неговото място беше заето от германеца Денис Ганзел, чийто най-известен филм до момента е фентъзи хорърът от 2010-та година “Ние сме нощта” ("Wir sind die Nacht").

Механикът: Възкресение” разполага с бюджет от около 30 милиона долара, а снимките ще протекат в Тайланд и Съединените щати. За момента не се разкрива подробна информация за сюжета на лентата и новите персонажи.
Copyright © 2024 Dir.bg.