Стартираха снимките на трите продължения на хитовата лента “Аватар

28.11.2014 г.
Стартираха снимките на трите продължения на хитовата лента “Аватар”Четири години след световната премиера на научнофантастичния екшън “Аватар”, продуцент-режисьорът Джеймс Камерън заяви, че планира да заснеме три продължения на филма.

Световната премиера на втората част е насрочена за края на 2016-та година, а Сам Уортингтън и Зоуи Салдана отново ще се завърнат в главните роли на войника Джейк Съли и неговата любима Нейтири.

През изминалата една година Джеймс Камерън (с помощта на 4 други сценаристи) работеше активно по общия сценарий на бъдещите продължения и въпреки силния медиен интерес не бяха разкрити по-подробни детайли за сюжета и персонажите.

Докато все още се спекулира относно новите актьорски попълнения за “Аватар 2”, “Аватар 3” и “Аватар 4”, самият Камерън разкри в ново интервю, че сценарият на филмите е вече напълно завършен и стартът на снимачния процес ще бъде даден в следващите няколко дни. Важно е да се отбележи, че и трите продължения ще бъдат заснети едновременно.

Камерън и екипът му вече пристигнаха в Нова Зеландия, където ще бъдат заснети по-голямата част от сцените в продълженията. Към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се присъдени отново номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър, която - по думите на режисьора - ще разполага с още по-дълго екранно присъствие.

Докато се подготвя за старта на снимките, Джеймс Камерън поговори накратко за това, какво могат да очакват зрителите от трите продължения.
Камерън пред списание Empire: “Мога да ви кажа едно нещо за филмите - ще бъдат страхотни! Хората ще бъдат стъписани и ще останат с отворени усти. Трите части ще представляват една епична сага с доста нововъдения – съвсем нови герои, нови същества, нови емоции и нови пейзажи.”

Подобно на оригиналния “Аватар”, трите бъдещи продължения ще бъдат в 3D, 4DX и IMAX формат.

Общият бюджет за снимки на филмите надвишава сумата от половин милиард долара, а по сцените с визуални ефекти ще работят небеизвестните компании WETA Digital и Digital Domain (отговорни за ефектите в хитови филми като “Титаник”, “Трансформърс”, трилогията “Властелинът на пръстените” и “Кинг Конг”).

Първото продължение на “Аватар” ще се завърти по световните киноекрани през месец декември 2016-та година. Премиерите на третата и четвърта част от поредицата са насрочени съответно за края на 2017-та и края на 2018-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.