"Денят на независимостта 2" става "ID Forever Part I"

30.11.2014 г.
В сряда миналата седмица изданието "The Hollywood Reporter" успя да се добере до потвърждение, че 20th Century Fox са дали зелена светлина за продължение на касовата лента "Денят на независимостта", взела Оскар за визуални ефекти и събрала от лятото на 1996 г. над $800 млн глобално при разходи за продукцията около $75 млн.

Проектът бе отложен с година при положение, че миналата година очакванията бяха за представяне на продължението в кинозалите към 4 юли тази (2014-та) година.

Немският режисьор, живеещ в Бевърли Хилс - Роланд Емерих (наричан от местните още Емърич) вече е в преговори отново да поведе отбора. Продуцентът Дийн Девлин, работил и по оригиналния филм, сподели това в своя профил в социалната мрежа Туитър. Освен него, другите двама продуценти са самият Емерих и австрийският композитор и сценарист Харалд Клозер ("2012", "След утрешния ден", "Белият дом: Под заплаха").

Без засега да има информация за кастинга, Джеф Голдблъм заяви в интервю за "Тайм" през октомври, че разговаря с Емерих и Девлин за своето включване в проекта. Той е в ролята на компютърния специалист Дейвид Левинсън. Завръща се и Бил Пулман в образа на президента на САЩ. Написването на музиката е предоставено на английския композитор Дейвид Арнолд, а изпълнителен продуцент отново (както в оригинала) е сестрата на режисьора и негов съдружник в "Centropolis Entertainment" Уте Емерих.

По отношение на Уил Смит, миналата година Емерих каза, че той няма да участва в проекта. Вероятно по тази причина работното наименование на лентата е различно - "ID Forever Part I". Определената премиерна дата за САЩ е 24 юни 2016 г., последвана от премиери в Европа, което е почти точно 20 години след оригинала. Тази дата бе променена през октомври - първоначалната бе 1 юли 2016 г., а сега е изтеглена с една седмица напред.

По отношение на сюжета, засега Девлин и Емерих все още разработват профила на героите, а написването на сценария е предоставено още от месец май тази година на все още неизвестния Картър Бланчард. Всъщност той ще пренапише разработката на друг сценарист - Джеймс Вандербилт, с цел да отстрани проблема с отсъствието на Уил Смит.
Бланчард е нает още от FOX за техния проект "Kindergarten Heroes" (адаптация по комиксите на шотландския картунист Марк Милар) и от Warner Bros. за сценария на проекта “Spyhunter”.

20th Century Fox ще осигурят около $150 млн за "Денят на независимостта - 2", а стартът на продукционния етап (снимките) ще бъде даден през месец май 2015 г. Филмът ще бъде вероятно в 3D формат, а евентуална бъдеща трета част на франчайза ("ID Forever Part II") пък е поставена в зависимост от представянето на втората в международния бокс офис - което означава, че няма как да се появи преди 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.