Подготвя се продължение на трилъра “Първичен код

04.12.2014 г.
Подготвя се продължение на трилъра “Първичен код”През 2011-та година режисираният от Дънкан Джоунс фантастичен трилър “Първичен код” се превърна в изненадващ бокс офис успех за студиото Summit Entertainment. Заснет с бюджет от 32 милиона долара, филмът натрупа над 140 милиона в световен мащаб, а голяма част от зрителите го обявиха за едно от най-оригиналните заглавия на годината.

Малко след успешния кинопоход, от телевизионната компания CBS разкриха, че се подготвя сериал, който ще се фокусира върху представената във филма експериментална правителствена програма за пътуване във времето и борба с престъпленията.

Все още не се разкрива подробна информация за сериала, но за сметка на това малко по-рано днес бе оповестена новината, че оригиналната лента с Джейк Джиленхол и Мишел Монахан ще се сдобие с продължение.

Работата по сценария на бъдещата втора част се очаква да започне в най-скоро време, а продуцентите вече са намерили режисьор в лицето на Анна Фьорстер. Дългогодишно протеже на Роланд Емерих, Фьорстер е известна най-вече с работата си като асистент-режисьор и оператор на филми като “След утрешния ден”, “Анонимен” и “Белият дом: Под заплаха”.

Родената в Германия американска режисьорка вече е подписала договора за “Първичен код 2” и до няколко седмици се очаква да започнат кастингите за главни роли. Джейк Джиленхол със сигурност няма да участва във филма, но (според последната информация от студиото The Mark Gordon Company) продуцентите ще се опитат да привлекат някои от поддържащите актьори от оригинала.

За момента не се разкрива подробна информация за сюжета и персонажите, на все пак се знае, че също както в първия филм продължението ще се фокусира върху новосъздадената от американското правителство “времева програма” за предотвратяване на тежки престъпни актове.

По сценария на втората част ще работи Бенджамин Рипли (който оформи сюжета и на оригинала), а продуцент е ветеранът зад “Код счупена стрела” и “Скорост” Марк Гордън.

Повече детайли за работата и екипа на “Първичен код 2” се очаква да бъдат разкрити в първите месеци на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.