Излезе сюжетът на Bond 24 - "СПЕКТЪР", Моника Белучи в каста

05.12.2014 г.
Излезе сюжетът на Bond 24 - На пресконференция вчера, базираното в Лондон студио "EON Productions" (с водещи фигури в него американците Барбара Броколи и нейният доведен брат Майкъл Грег Уилсън), "Metro-Goldwyn-Mayer Studios" и глобалният дистрибутор на филма "Sony Pictures Entertainment" най-сетне разкриха официалния синопсис за намиращото се във фаза предпродукция произведение с работно заглавие "Джеймс Бонд 24".

То ще носи новото заглавие "SPECTRE" ("СПЕКТЪР"), а снимките ще започнат в понеделник, 8 декември 2014 г. Европейската премиера е насрочена за 23 октомври догодина, а американската - за 6 ноември 2015, когато е и българската.

Звездите в новия филм са 10: Даниел Крейг, Кристоф Валц, Рейф Файнс, Дейв Батиста, Моника Белучи, Леа Сейду, Бен Уишоу, Наоми Харис, Андрю Скот и Рори Киниър. Официалният синопсис е следният: "Загадъчно съобщение от миналото на Бонд (Даниел Крейг) го изпраща по дирите на зловеща организация. Докато "М" (Рейф Файнс) води политически битки, за да съхрани секретната си структура, Бонд разголва пластовете на измамата, за да достигне до ужасяващата истина зад "SPECTRE".

Заглавието "СПЕКТЪР" е свързано с мистериозната терористична организация "SPECTRE" ("привидение"), спомената в деветия роман "Операция "Мълния" ("Thunderball"), 1961 г. на Иън Флеминг от поредицата за Джеймс Бонд.
Покойният английски писател е кредитиран за разработката на героите в лентата, а водещ сценарист е американецът Джон Логан. Неговите партньори от предишните филми - Нийл Първис и Робърт Уейд - в момента пренаписват своите части от сценария.

Продукцията за агент 007 ще бъде базирана в студиата Pinewood, разположени в близост до летище Хийтроу и на 20-тина мили от квартал Сохо в Лондон. Режисьорът Сам Мендес уточни, че филмовите локации са в градовете Лондон, Мексико, Рим, Танжер и Ерфуд в Мароко. Ще видим Бонд отново и сред снеговете - този път в Зьолден и други места в Австрия като Обертилиах и езерото Алтаус (Altaussee).

Мендес представи още една "звезда" във филма – новия автомобил "Астън Мартин" DB10. Предишният, модел DB5, бе изпепелен в "Скайфол".

Продуцентите Броколи и Уилсън направиха изявление, в което казаха: "С радост обявяваме четвъртото участие на Даниел в поредицата и сме особено разълнувани от това, че Сам пое предизвикателството да продължи успеха на Скайфол със SPECTRE."

Досегашните превъплъщения на Крейг в Бонд бяха в "Казино роял" (2006), "Спектър на утехата" (2008) и "007 координати: Скайфол" (2012).

Френската актриса Леа Сейду ("Гранд Хотел Будапеща", "Ив Сен Лоран") и италианката Моника Белучи ("Сезонът на носорозите", "Това лято") ще изиграят главните женски роли, макар и все още недоуточнени. Героинята на Сейду е централната, на Мадлен Суан, а героинята на Белучи се казва Лучия Сиара. В привличането в екипа на австриеца Кристоф Валц ("Шефове гадняри 2", "Големи очи") в ролята на отрицателния герой, което бе анонсирано преди три седмици, би могло да се обвърже и с мястото на снимките. Преди дни Валц получи звезда на холивудската Алея на славата.

Рейф Файнс е в ролята на новия началник на Бонд - Гарет Малори, новият "М", заменил предишната "M" (Джуди Денч от "Скайфол"), а ирландският актьор Андрю Скот (сериала "Шерлок") ще изиграе друг от шефовете на тайния агент. Наоми Харис е колежката на Агент 007 - Ив Мънипени. Американският кечист Дейв Батиста ("Пазители на Галактиката") пък ще създава неприятности на Бонд в ролята си на Г-н Хинкс.

Музиката е поверена на американския композитор Томас Нюман, придобил известност от "Лемъни Сникет: Поредица от злополучия" (2004), анимацията УОЛ.И" (2008) и като диригент в "007 координати: Скайфол" (2012) и "Спасяването на Мистър Банкс" (2013). Оператор е роденият в Швейцария холандско-шведски кинематографист Хойт Ван Хойтма ("Интерстелар").
Copyright © 2024 Dir.bg.