Нов режисьор на римейка "Гарванът"

06.12.2014 г.
Нов режисьор на римейка Още в сряда на изминалата седмица стана известно, че по решение на Relativity Studios младият английски режисьор Корин Харди ще замести 41-годишния испанец Франсиско Хавиер Гутиерес на режисьорския стол на очаквания римейк на култовия „Гарванът”.

Обявената причина е в ангажимента на Гутиерес към третата част (в жанра хорър драма) на „Предизвестена смърт” ("The Ring") с вероятен сценарист Акива Голдсман, базирана на роман от японски автор. През 2008 г. Гутиерес излезе с криминалната фантастика "Три дни" ("Tres días").

Досега Харди е работил по анимационни и музикални проекти, навлиза и в хорър жанра, снимайки в момента "Светията" ("The Hallow") със сръбската актриса Бояна Новакович в главната роля.

Обикновено истинските причини за такива промени са скрити, като пред обществеността се обявява неочакван друг ангажимент - макар че графикът дори за делови обяд на това ниво е точно пресметнат за години напред.

Римекът на "Гарванът" е определен като фентъзи криминален екшън, а Люк Евънс се е заел да изпълни ролята на главния персонаж.
Създателят на оригиналните комикси, по които е създаден първият филм - американският графичен артист Джеймс О'Бар, - се е съгласил да бъде творчески консултант на сценарния екип на продукцията, разработващ сюжета и героите и ръководен от Ник Кейв, подпомаган от Клиф Дорман. Възможно е Гутиерес да остане в проекта като изпълнителен продуцент.

Лентата от 1994-та година донесе на продуцентите си близо 145 милиона долара приходи при разходи от 23 милиона. Засега няма обявена дата за новия "Гарванът", а фаза продукция е планирана за пролетта на 2015 г.

Вижте и материал от 2011 г. за подготвяния още тогава проект за римейк, който трябваше да е по екраните през 2013 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.