Новият филм за Кинг Конг излиза по кината през 2017-та година

16.12.2014 г.
Новият филм за Кинг Конг излиза по кината през 2017-та годинаПреди около половин година се появи новината, че студиото зад “Годзила” и “Огненият пръстен” ще финансира и разпространява по света нов мащабен игрален филм за легендарната гигантска горила Кинг Конг. За изпълнител на главната роля в бъдещия блокбастър беше избран познатият от “Отмъстителите 3D” Том Хидълстън, а стартът на снимките се очаква да бъде даден в самия край на 2015-та година.

Първоначално от студиото Legendary Pictures оповестиха, че филмът ще тръгне по кината през месец ноември 2016 г., но преди по-малко от ден стана ясно, че премиерата е била отложена за пролетния сезон на 2017-та.

Като причина за взетото решение бе изтъкната нуждата от повече време както за разработването на сценария, така и за търсенето на актьори за поддържащите роли.

Заедно с информацията за променената премиерна дата бе оповестено и официалното заглавие на продукцията – “Конг: Островът на черепа” (Kong: Skull Island).

Действието на приключенската лента ще се развива основно на титулярния остров (който е дом на Кинг Конг), а в центъра на сюжета ще бъдат действията на група дръзки изследователи, които пристигат в района със специална мисия.

Според официални източници от Legendary Pictures, “Конг: Островът на черепа” ще съдържа много препратки към първите игрални филми за Кинг Конг, като в същото време на екран ще бъде представена една напълно нова вселена.

Режисурата на амбициозния филм е поверена на Джордън Вогт-Робъртс, който дебютира в света на пълнометражното игрално кино с независимата драма от 2013-та година “The Kings of Summer”. За направата на “Конг: Островът на черепа” Робъртс ще разполага с бюджет от близо 200 милиона долара, а завършеният филм ще се прожектира в 3D и IMAX 3D формат.

Търсенето на актьори за поддържащите роли вече започна, но за момента Том Хидълстън е единственият потвърден член на актьорския екип заедно с Джей Кей Симънс. По сценария на лентата работят Джон Гатинс (номиниран за Оскар за “Полет”) и Макс Боренстейн (“Годзила”), а продуцентските задължения са поети от Томас Тъл (изпълнителен продуцент на “Черният рицар”).

Световната премиера на триизмерния “Конг: Островът на черепа” е планирана за 10 март 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.