Тарантино събира Зоро и Джанго в общ филм

18.12.2014 г.
Тарантино събира Зоро и Джанго в общ филмНяколко месеца след успешния кинопоход на уестърна “Джанго без окови”, сценарист-режисьорът Куентин Тарантино разкри, че е започнал да работи по 4-часов минисериал, който ще служи като директно продължение на филма. Още в началото на 2014 г. Тарантино спомена, че са му останали около 90 минути немонтирани кадри.

Книжната творба "Django/Zorro #2" на Тарантино в съавторство с Мат Уагнър (автор на графични романи за Зоро) се появи на пазара вчера, а сюжетът й обединява световете на титулярния герой Джанго и известния маскиран персонаж Зоро.

Приключенията на Зори и Джанго успяха да привлекат вниманието на комикс-феновете и романът бързо се превръща в изненадващ успех за своите създатели, след като бе пуснат и в електронна версия от Amazon. Очевидно повлияни от това постижение, от студиото Сони Пикчърс вече са започнали да разработват филмова версия на литературната творба, по която се очаква да работи и самият Куентин Тарантино.

Неофициални източници от Сони (цитирани от сайта Business Insider) разкриха, че Тарантино вече е обсъдил проекта с президентката на студиото Ейми Паскал и планът е световната премиера на готовия филм да се състои през 2017-та година. Тарантино (който в момента работи по новия си уестърн “Омразната осмица”) ще бъде един от продуцентите на филма за Джанго и Зоро, но все още не се знае дали той има желание да седне на режисьорския стол.

Действието на бъдещата филмова адаптация ще се развива няколко години след случките в “Джанго без окови”. Нуждата от нова работа принуждава Джанго да тръгне отново на път и именно това довежда до запознанството му с Дон Диего де ла Вега – човекът, който защитава бедните като маскирания борец за правдата Зоро. Вега наема Джанго за свой бодигард и не след дълго двамата се оказват в центъра на опасна битка за спасението на местни работници, които са превърнати в роби.

Филмовата адаптация не разполага със завършен сценарий и за момента Куентин Тарантино е единственият, чието име се свързва с проекта. Повече детайли за работата и екипа на бъдещия уестърн се очаква да бъдат разкрити през предстоящата 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.