Ще режисира ли Майкъл Бей петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?

19.12.2014 г.
Ще режисира ли Майкъл Бей петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?През лятото на тази година научнофантастичният екшън “Трансформърс: Ера на изтребление” успя да се пребори с конкуренцията и бе на върха на българската бокс офис класация в продължение на цели три седмици. В световен мащаб, лентата на хитмейкъра Майкъл Бей натрупа приходи от над един милиард долара и това я превърна в най-успешното филмово заглавие на 2014-та година.

“Ера на изтребление” е четвъртият филм от стартиралия преди седем години франчайз и имайки предвид постигнатия успех в бокс офиса не е изненадващо, че от студиото Парамаунт Пикчърс планират да направят още едно продължение.

Преди няколко месеца се появи информация, че “Трансформърс 5” ще тръгне по кината през 2016-та година, но е важно да се отбележи, че за момента все още няма официално потвърждение от страна на Парамаунт. Звездата от “Ера на изтребление” Марк Уолбърг ще се завърне за петата част, но в продължение на няколко месеца не бе сигурно дали Майкъл Бей ще седне отново на режисьорския стол.

В момента името на Бей се свързва с няколко големи студийни проекта, като един от тях е именно “Трансформърс 5”. Слуховете относно режисьорската позиция на петия филм се увеличиха значително през изминалите седмици и сега (по време на интервю за Hollywood Reporter) самият Бей разясни ситуацията. По думите на 49-годишния продуцент-режисьор, той ще помага при разработването на “Трансформърс 5”, но няма намерение да поема режисурата.
Бей: “Мога да ви кажа, че ще помагам при правенето на филма. Не съм дал съгласието си за друго. Трябва да изготвим план за успешното продължаване на този франчайз и сега сме в търсене на сценаристи. Но това е всичко засега. В момента се интересувам от други проекти. Предложиха ми няколко средно големи филми и всички те си заслужават.”

На въпроса какво точно разработва в момента, Бей отговори:
“Работя по “13 часа”. Това е историята на момчетата от Специалните части, които се бориха срещу нападателите на американското посолство в Бенгази. В деня на атаката те са започнали да действат след като са получи обаждане от посолството – “Ако не дойдете тук, всички ние ще умрем”. Филмът е от тяхната гледна точка. Това е много важен проект за мен и в момента обсъждаме бюджета с Парамаунт Пикчърс.”

От Парамаунт не разкриват конкретна информация за работата и екипа на “Трансформърс 5”, но имайки предвид казаното от Майкъл Бей, от началството на студиото изглежда ще трябва да търсят нов режисьор за петия филм.

В най-добрия случай повече детайли за петия “Трансформърс” ще бъдат разкрити през първата половина на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.