Кари Фукунага, Уинона Райдър и Едгар Райт в журито на "Сънданс"

Кари Фукунага, Уинона Райдър и Едгар Райт в журито на Операторът Ланс Акорд, филмовият редактор Сара Флек, режисьорът на "Истински детектив" Кари Фукунага, актрисата Уинона Райдър и режисьорът на "Краят на света" Едгар Райт бяха оповестени като членове на журито за драматични пълнометражни филми за предстоящия през януари филмов фестивал Сънданс.

Институтът "Сънданс" обяви в четвъртък членовете на общо 6-те журита. Церемонията за наградите ще бъде водена от Тиг Нотаро на 31 януари 2015 г. в малкото планинско градче Парк Сити, щата Юга (на 30 мин. от международното летище в Солт Лейк Сити). Самата Нотаро е изпълнителен продуцент на документалния филм "Тиг" за нейния живот, който ще има своята световна премиери в секцията за документални премиери.

Документалното жури за американски филми включва Юджийн Хернандес, зам.-директор на Филмовото дружество на Линколн Център, оператора и режисьор Кирстен Джонсън, бившата радиоводеща от NPR Мишел Норис, продуцента Гордън Куин и Роджър Уилямс, режисьор на "Бог обича Уганда" (2013), номиниран в по-предишното издание на фестивала за наградата на голямото жури.

Журито за световна документалистика се състои от Елена Акоста, Марк Казънс и Ингрид Коп, интерактивен директор на филмовия институт "Трайбека".

Журито за драма от световното кино включва режисьорката на "Еден" (2014) Миа Хансен-Лов, Кол Нийдам (основател и главен изпълнителен директор на сайта IMDb) и новозеландския актьор и режисьор Тайка Уайтити (хорър комедията "What We Do in the Shadows", 2014).

В журито за късометражни филми е дизайнерът продукция К.К. Барет, актрисата от сериала "Развитие в застой" Алиа Шоукет и режисьорката и фотограф Отъм де Уайлд.

Журито за наградата "Alfred P. Sloan" (наука във филмите) се състои от Пола Апсел, Жанна Левин (астрофизик и писател), Брит Марлинг (актриса), Джонатан Нолан (сценарист - "Черният рицар", "Черният рицар: Възраждане", "Престиж", "Интерстелар") и Адам Стелцнър (сътрудник в лаборатория за двигатели в Пасадена).

15-тият филмов фестивал Сънданс ще се проведе от 22 януари до 1 февруари 2015 г.

Вижте фестивалната програма.
Copyright © 2024 Dir.bg.