Дейвид Финчър снима сериала "Shakedown" за НВО

24.12.2014 г.
Дейвид Финчър снима сериала Дейвид Финчър ще снима за НВО сериала "Shakedown" по сценарий на Джеймс Елрой.

Действието в проекта в стил крим-ноар (който проект досега нямаше име), се развива през 50-те години в Лос Анджелес - в света на таблоидите и ъндърграунда. В центъра на сюжета е известен частен детектив, чийто прототип е легендарният полицейски офицер от Холивуд - Фред Оташ. Тъй като Елрой е човекът зад "Поверително от Ел Ей" (1997), чийто сюжет също се развива през 50-те в същия град, то няма съмнение, че Финчър ще разполага с всички творчески инструменти и за "Shakedown".

Същевременно двамата, освен че са изпълнитени продуценти на сериала „Къща от карти”, работят и по още един проект на НВО, адаптация по британския сериал „Утопия”. Финчър ще режисира и пилотния 30-минутен епизод на поредицата “Living on Video”, която ще разглежда музикалния видеобизнес през 80-те години.

Финчър е сред номинираните за „Златен глобус” в категорията за най-добър режисьор, за "Не казвай сбогом" (2014). През 2011-та той спечели наградата за „Социалната мрежа”, за която бе номиниран и за Оскар. Втората му номинация за Оскар е за "Странният случай с Бенджамин Бътън" (2011). Въпреки успеха на "Gone Girl" Дейвид Финчър твърди, че се чувства притеснен от ограниченията на студийната система, изтегли се (през април) от проекта "Jobs" и напоследък все повече отива към телевизия.
Copyright © 2024 Dir.bg.