Нова информация за продължението на “Пазители на Галактиката

26.12.2014 г.
Нова информация за продължението на “Пазители на Галактиката”Още преди “Пазители на Галактиката” да се превърне в хит с приходи от над 700 милиона долара беше оповестена новината, че филма ще се сдобие с директно продължение. Световната премиера на втората част е насрочена за лятото на 2017-та година, а актьорите от първата лента Крис Прат и Зоуи Салдана ще се завърнат отново в главните роли на пилота-авантюрист Питър Куил и неговата любима Гамора.

Оригиналният “Пазители на Галактиката” е част от обширната вселена на комиксовия гигант Марвел и преди няколко седмици се появи информацията, че разработваната втора част ще бъде директно свързана с другата хитова поредица на студиото – “Отмъстителите”.

Очакванията на феновете бяха, че предстоящият “Отмъстителите: Ерата на Ултрон” (2015) ще окаже влияние на случките в “Пaзители на Галактиката 2”, но сега стана ясно, че това е бил просто поредният интернет слух.

По думите на режисьора на “Пазители на ГалактикатаДжеймс Гън, героите от двете поредици живеят в една и съща фиктивна вселена, но поне за момента няма планове техните съдби да бъдат преплетени на големия екран.
Гън: “Пaзители на Галактиката 2” ще бъде самостоятелна история, която няма връзка със случващото се в “Отмъстителите”. Пазителите са важна част от вселената на Марвел, но веднага след премиерата на първия филм имах среща в студиото, на която решихме втората част да бъде напълно самостоятелен филм, който няма да бъде повлиян от случващото се на Земята в “Отмъстителите”. Нашите герои имат на разположение цялата галактика и това от своя страна ни позволява наистина да развихрим въображението си.”

На въпроса дали все пак е била обсъждана идеята за кръстосване на световете на “Пазители на Галактиката” и “Отмъстителите”, Гън отговори: “Когато ми задават този въпрос винаги казвам, че все още нищо не е решено и аз съм само малка част от един огромен екип от хора. Напълно вероятно е в бъдеще тези герои наистина да се срещнат, но не мога да Ви кажа какво точно сме обсъждали със студиото. Възможностите са безгранични, тъй като вселената на Марвел се развива постоянно. И “Пaзители на Галактиката 2” ще направи тази вселена още по-голяма.”

Снимките на “Пaзители на Галактиката 2” ще започнат през пролетта на 2016-та година, а към вече потвърдените Крис Прат и Зоуи Салдана ще се присъединят отново Дейв Батиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Майкъл Рукър, Бенисио Дел Торо и Глен Клоус. Бюджетът за продукцията ще надвишава сумата от 170 милиона долара и - подобно на предшественика си - тя ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

Световната премиера на “Guardians of the Galaxy 2” е насрочена за 5-ти май, 2017-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.