Хан Соло от “Междузвездни войни” ще се сдобие със свой филм

30.12.2014 г.
Хан Соло от “Междузвездни войни” ще се сдобие със свой филмСлед една година по българските и световни киноекрани ще се завърти седмата част от сагата “Междузвездни войни”. Харисън Форд, Кари Фишър и Марк Хамил поемат отново ролите на Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея, а самият филм ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат. Планът на студиото Уолт Дисни е предстоящият “Епизод VII” да бъде последван от няколко директни продължения, които ще разширят още повече вселената на “Междузвездни войни” и ще представят на зрителите съвсем нови персонажи.

Амбициите на Дисни не свършват дотук и в момента студиото разработва няколко отделни филмови проекта, чиито сюжети ще се фокусират върху най-известните персонажи от “Междузвездни войни”.

Все още неозаглавеният първи отделен филм (с кодовото наименование “Luminac Industrial Goods”) ще се завърти по кината в края на 2016-та година, а негов режисьор ще бъде 38-годишният англичанин Гарет Едуардс, който е най-известен с работата си по фантастичния екшън “Годзила” (2014). В продължение на месеци от Уолт Дисни отказваха да разкрият кой герой от “Междузвездни войни” ще бъде основната атракция в подготвяната лента на Едуардс, но сега неофициални източници от студиото (цитирани от сайта Making Star Wars) оповестиха името на избраника.

Според изтеклата информация, първият самостоятелен “Star Wars”-филм ще се фокусира върху преживяванията на Хан Соло – небеизвестния персонаж на Харисън Форд от оригиналната трилогия на Джордж Лукас.

Форд даде съгласието си да изиграе Хан Соло в предстоящия “Епизод VII”, но очакванията са, че във филма на Гарет Едуардс ролята ще бъде поверена на друг, по-млад изпълнител.

Официалната информация за проекта на Едуардс е все още оскъдна и кастингите за роли тепърва предстоят да започнат. Има слухове, че интерес към продукцията изявява актьорът Ерън Пол (“В обувките на сатаната”, “Need for Speed”) и наскоро в интернет бе разпространена новината, че една от сюжетните линии ще разказва за група галактически ловци на глави, които са наети да извършат опасен обир.

От Уолт Дисни не коментират публично появилите се слухове и една от малкото потвърдени информации е, че снимките на високобюджетната продукция ще стартират през 2015-та година в английското студио “Пайнууд” (работата ще започне веднага след като от студиото се изнесе екипът на 24-тия филм за Джеймс Бонд).

Освен режисьор на проекта, Гарет Едуардс е също така и сценарист в партньорство с Гари Уита (“Книгата на Илай”).

От Уолт Дисни заявиха, че световната премиера на фантастичната лента ще се състои на 16-ти декември, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.