Ще има ли продължение на шпионския трилър “Джак Райън: Теория на хаоса”?

30.12.2014 г.
Ще има ли продължение на шпионския трилър “Джак Райън: Теория на хаоса”?В началото на 2014-та година от студиото Парамаунт Пикчърс пуснаха по кината струващия близо 100 милиона долара международен екшън-трилър “Джак Райън: Теория на хаоса”. Режисираният от Кенет Брана филм беше описван като “нов старт” на шпионската поредица за известния литературен и филмов персонаж Джак Райън, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени Крис Пайн, Кевин Костнър, Кийра Найтли и Михаил Баришников.

Очакванията на студиото бяха големи, но крайните приходи на “Теория на хаоса” (равняващи се на 136 милиона долара) не успяха да оправдаят предварителните прогнози на продуцентите и бокс офис анализаторите. Преди премиерата на филма от Парамаунт Пикчърс съобщиха, че са готови да дадат зелена светлина за продължение на филма, но сега Крис Пайн (екранният Джак Райън) разкри, че заради разочароващите приходи на оригиналната лента втората част най-вероятно няма да бъде заснета.

Ето какво заяви Пайн, докато рекламираше най-новата лента със свое участие (“Вдън горите”):
“Не. Не мисля, че ще има продължение, тъй като първия филм не натрупа достатъчно пари. Това е едно от нещата, за които най-много съжалявам – че не успяхме да постигнем всичките си цели. Франчайзът е страхотен и с мен или без мен, надявам се, че той ще има по-дълъг живот. Обичам шпионския жанр и определено искам да видя още един филм за Джак Райън.”

От Парамаунт Пикчърс все още не разкриват какви са плановете им за бъдещето на поредицата.

Режисьорът на “Теория на хаоса” Кенет Брана и продуцентът Лоренцо ди Бонавентура (“Трансформърс”) заявиха преди няколко месеца, че имат желание да направят още един филм от поредицата, но за момента няма допълнителна информация по въпроса.

В най-добрия случай през 2015-та година ще стане ясно дали от Парамаунт ще финансират продължение или в крайна сметка ще бъде заснет нов “рестарт” с други актьори в главните роли.
Copyright © 2024 Dir.bg.