Пол Фийг режисира римейк на комедийния хит “Ловци на духове

02.01.2015 г.
Пол Фийг режисира римейк на комедийния хит “Ловци на духове”Докато все още се спекулира какво ще бъде бъдещето на дълго подготвяния “Ловци на духове 3”, от студиото Сони Пикчърс разкриха, че ще финансират направата на своеобразен римейк на оригиналния филм от 1984-та година. Новата версия ще се фокусира върху преживяванията на женски екип от ловци на духове, а на режисьорския стол ще седне създателят на “Шаферки” ("Bridesmaids" 2011 г.) и “Нежна полиция” (2013) Пол Фийг.

Сценарият на новия “Ловци на духове” все още се пише и поне за момента няма потвърдени актьори за участие. Има слухове, че интерес към проекта изявяват актрисите Мелиса Маккарти, Ейми Поулър, Тина Фей и Лизи Каплан, но от Сони Пикчърс не коментират публично тази информация.

Кастингите за главни роли ще започнат след като приключи работата по сценария, а в най-добрия случай снимките ще стартират през втората половина на 2015-та година. Подробни детайли за сюжета и персонажите не се разкриват, но за сметка на това режисьорът Пол Фийг поговори накратко за статута на проекта и цялостния подход към материала.

Ето какво заяви Фийг по време на ново интервю за списание “Empire”:
“Прекалено много харесвам оригиналния “Ловци на духове”, за да направя продължение. Затова исках да работя по римейк. А и след втория филм повечето хора в тази фиктивна вселена вече знаят за съществуването на призраците и това би ни ограничило доста. Много по-хубаво и забавно е да представиш свят, в който само определена група от хора са наясно с призрачния феномен.
С нашата версия на “Ловци на духове” ще разглеждаме произхода и преживяванията на няколко главни героини, които няма да бъдат свързани по никакъв начин с персонажите от оригиналния филм. Започваме наново! Светът не знае за призраците и само нашите персонажи знаят какво да правят, когато се изправят срещу тези същества. Филмът определено ще бъде по-страшен от оригинала. Искаме това да бъде истинска “страшна комедия” и няма да пестим от нищо.
Хората ме питат - защо целият екип във филма ще бъде съставен само от жени, и моят отговор е, че обичам да работя със забавни актриси и идеята за женски ловци на духове ми допада много. Просто така работи мозъкът ми.”

Относно актьорския състав на римейка, Фийг заяви:
“Мога да ви изброя 50 актриси, които биха били перфектни за този филм. Но е все още рано и първо очаквам да получа готовия сценарий. Тогава ще действаме. Когато правиш филм като “Ловци на духове” интересът е много голям и знам, че ще успеем да организираме един добър екип.”

По сценария на новата версия работи Кейти Диполд, за която това е втори общ проект с Пол Фийг след изненадващия хит от 2013-та година “Нежна полиция”.

Повече детайли за екипа и статута на новия “Ловци на духове” се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.