Петият филм от поредицата за Борн тръгва по кината през 2016-та

08.01.2015 г.
Петият филм от поредицата за Борн тръгва по кината през 2016-таПрез есента на 2014-та година феновете на Джейсън Борн бяха зарадвани от новината за завръщането на Мат Деймън и режисьора Пол Грийнграс към хитовата екшън поредица. Работата по сценария на все още неозаглавения пети филм ("Джейсън Борн") за Борн вече започна, а планът на продуцентите от студиото Юнивърсъл Пикчърс е стартът на снимките да бъде даден през втората половина на тази година.

Четвъртата част от франчайза (“Наследството на Борн”) мина по кината през 2012-та година, но - за разлика от първите три продукции - в нея не участваше Мат Деймън. Все още не се знае дали петият филм ще бъде свързан със случките в “Наследството” или историята ще започне от момента, в който приключи “Ултиматумът на Борн”.

Пол Грийнграс и Мат Деймън вече са подписали договорите за “Борн 5”, а сега от студиото разкриха и точната дата, на която ще се състои световната премиера на очакваната продукция. Официален източник от Юнивърсъл оповести малко по-рано днес, че екшън лентата ще тръгне по киноекраните от 29-ти юли 2016-та година.

Освен режисьор на “Борн 5”, Пол Грийнграс е също така и косценарист в партньорство с Кристофър Раус и самия Мат Деймън.

Сценариите на всички предишни части от поредицата бяха написани от Тони Гилрой (“Адвокат на дявола”), но, според последната информация от студиото, Гилрой няма да участва в направата на петия филм.

Както може да се очаква, все още не се разкриват конкретни детайли за сюжета на “Борн 5” и единствената потвърдена информация е, че подобно на предишните филми от франчайза, бъдещата лента ще черпи вдъхновение от шпионските романи на писателя Робърт Лъдлъм, продължени от Ерик Ван Лъстбейдър.

Кастингите за участие в продукцията вече започнаха, но за момента Мат Деймън е единственият потвърден изпълнител. Бюджетът на “Борн 5” ще се равнява на около 120 милиона долара, а продуценти на филма са Франк Маршал (поредицата “Индиана Джоунс”) и Патрик Краули (“Орлово око”).

В най-добрия случай, до края на пролетта ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към дълго подготвяната продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.