Американската гилдия на сценаристите обяви номинациите си

08.01.2015 г.
Американската гилдия на сценаристите обяви номинациите сиАмериканската гилдия на сценаристите обяви номинациите си за най-добър оригинален сценарий и най-добър адаптиран сценарий.

Петте заглавия в категорията за оригинален сценарий са „Юношество” със сценарист Ричард Линклейтър, „Ловец на лисици” по сценарий на Ерик Макс Фрай и Дан Фътърман, сценарият на Уес Андерсън за „Гранд Хотел Будапеща”, „Лешояда” на Дан Гилрой и „Камшичен удар” по сценарий на Деймиън Шазел.

Прави впечатление, че четирима от сценаристите са и режисьори на филмите, като единствено режисьорът на „Ловец на лисици” Бенет Милър не е и сценарист на своя филм.

В категорията за адаптиран сценарий, номинираните са „Американски снайперист” по сценарий на Джейсън Хол, „Не казвай сбогом” по сценарий на Джилиан Флин, „Игра на кодове” по сценарий на Греъм Мур, „Пазители на Галактиката” със сценаристи Джеймс Гън и Никол Пърлман и „Моята разходка в дивото” по сценарий на Ник Хорнби (показът на последния филм в България, първоначално предвиден за февруари, бе отменен).
Copyright © 2024 Dir.bg.