) по романа на Шусаку Ендо. Сле..."/> Кино

Скорсезе започва снимките на „Тишина”, ще работи с Таданобу Асано

09.01.2015 г.
Скорсезе започва снимките на „Тишина”, ще работи с Таданобу АсаноМартин Скорсезе започва снимките на „Тишина” ("Silence") по романа на Шусаку Ендо.

След като първоначално избраният актьор Кен Уатанабе ("Последният самурай") се отказа от проекта, режисьорът покани друг японски актьор -  Таданобу Асано ("Тор: Светът на мрака") да го замени.

Сред останалите имена в каста са Лиъм Нийсън, Андрю Гарфийлд и Адам Драйвър.

Историята проследява живота на португалския свещеник отец Родригес, който заминава за Япония заедно с друг духовник, за да популяризират Светото писание и да се уверят, че духовният учител на отец Родригес се е оттеглил от църквата. В Страната на изгряващото слънце те се сблъскват с враждебно настроените местни и не след дълго от емисари се превръщат в бегълци, опитващи се да спасят живота си.

Снимките започват в Тайпе, столицата на Тайван.

Още едно голямо име - Педро Алмодовар - ще прави филм със същото заглавие, "Тишина" (“Silencio”), чиито снимки започват през април в студиото "El Deseo" в Мадрид, Испания с участието на любимката на режисьора - Пенелопе Крус. Счита се, че лентата ще бъде голямото завръщане на Алмодовар към „киното на жените”.
Copyright © 2024 Dir.bg.