Премиерата на втория “Аватар” е отложена за края на 2017-та година

16.01.2015 г.
Премиерата на втория “Аватар” е отложена за края на 2017-та годинаТрите високобюджетни продължения на хитовия блокбастър “Аватар” са без съмнение едни от най-амбициозните предстоящи холивудски проекти. Актьорите от оригинала Сам Уортингтън и Зоуи Салдана бяха потвърдени за участие преди повече от една година, но дългата работа по общия сценарий на бъдещите ленти доведе до чести промени на снимачния график.

През 2013-та година продуцент-режисьорът Джеймс Камерън разкри, че втората, трета и четвърта част на “Аватар” ще бъдат заснети едновременно, а преди два месеца се появи информацията, че стартът на снимките ще бъде даден “в най-скоро време”.

За съжаление на феновете самият Камерън заяви малко по-рано днес, че първоначалният му план за сценария и снимките е бил “твърде амбициозен”. Именно поради нуждата от повече време за разработване на историята, световната премиера на “Аватар 2” е била отложена с една година.

Джеймс Камерън пред “Асошиейтед Прес”: “Има много по-сложни пластове, когато пишеш обща история за три филма. Сблъскваш се с проблеми, които просто не съществуват, когато работиш по един самостоятелен филм.”

От студиото 20th Century Fox бяха насрочили премиерата на втория “Аватар” за края на 2016-та година, но сега вече се знае, че готовият филм ще тръгне по кината дванадесет месеца по-късно – края на 2017-та година около Коледа.

Промяната оказа влияние и на другите две продължения - “Аватар 3” ще дебютира пред публиката през 2018-та година, а премиерата на “Аватар 4” е насрочена за края на 2019-та (когато ще се навършат точно десет години от появата на оригиналния филм).

Джеймс Камерън ще заснеме трите продължения в Нова Зеландия и очакванията са, че стартът на снимките ще бъде даден в края на тази година. Към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се присъедини отново номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър, а общият бюджет за снимки ще надвишава сумата от половин милиард долара.

Също както оригиналния “Аватар”, предстоящите три продължения ще се прожектират в триизмерен, IMAX и 4D формат.

В най-добрия случай до няколко месеца ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към дълго подготвяните продукции.
Copyright © 2024 Dir.bg.