Емили Блънт приема награда, Кразински я прекъсва с целувка

16.01.2015 г.
Емили Блънт приема награда, Кразински я прекъсва с целувкаКогато вчера Емили Блънт приемаше наградата си ("На ръба на утрешния ден") за най-добра екшън актриса на церемонията "Изборът на критиците", нейният съпруг Джон Кразински (на 35 г.) извика "Yes!" и изскочи из-зад бекстейджа.

След като нацелува мъжа си, 31-годишната Блънт  обясни: "След малко и той ще презентира. Извинявам се, развалих изненадата...".

Като нарушиха традицията за благодарности от сцената, заменени директно с целувка, звездата от сериала "Офисът" (Кразински) и Блънт показаха, че са най-милата двойка в Холивуд. На 16 февруари миналата година те се сдобиха и с първото си дете, дъщеря им Хейзъл.

"Накрая нека благодаря на моя промъкващ се отнякъде съпруг, че е окей с факта, че е женен за жилест и жилав борец в целия този филм, а също и за любимата ми негова фраза - "Ужасявам се, че някоя сутрин ще се събудя и че ще ме пращаш на резервната скамейка". Което и направих, макар и само да го подразня."

Наградите "Critics Choice" се връчват от Асоциацията на филмовите критици и бяха разпределени основно между обявения за най-добър филм "Юношество" и "Бърдмен", но имаше награди и за по-рядко номинирани заглавия. Майкъл Кийтън стана най-добър актьор, а най-номинираният филм бе отличен още за музика, сценарий и ансамбъл, както и за най-добър комедиен актьор (отново Кийтън). "Юношество" спечели при режисьорите с Ричард Линклейтър, с поддържаща актриса (Патриша Аркет) и млад изпълнител (Елар Колтрейн).

Сравненията с Оскар биха били твърде ограничени, тъй като при критиците има различни категории, но е факт, че при възловия въпрос за най-добър филм, наградата на критиците съвпада с победителя при академиците в 12 от последните 15 години.

Наградите на асоциацията на критиците, която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада, имат 24 категории с по 6 претендента във всяка от тях, плюс отделни категории за комедия, екшън и фантастика/хорър, а в допълнение идва и топ наградата - озаглавена просто "най-добър филм".

Събитието се състоя в театър "Hollywood Palladium" и продължи традицията да се провежда 12 часа след обявяването на номинациите за Оскар.

Гласувайте в анкетата Кой филм ще спечели Оскар? (3 от 8-те номинирани заглавия не са показвани на българския зрител на киноекран или на DVD).
Copyright © 2024 Dir.bg.