5 премиери наведнъж този петък, нов трейлър на "Евърли"

22.01.2015 г.
5 премиери наведнъж този петък, нов трейлър на Утрешният ден ще донесе на българските киномани богат избор от цели пет игрални заглавия наведнъж, както и документалната френско-белгийска лента на Мариана Отеро, представена от Арт Фест - "Под открито небе", посветена на децата с психични заболявания.

Ето и премиерите:

Евърли на "Тандем Филмс": екшън трилърът на Джо Линч със сексапилната Салма Хайек получи своя международен трейлър вчера - вижте го.
Младият режисьор изглежда се специализира в жанра трилър и хорър, което е обяснимо при начина, по който е отраснал - с B-филми (нискобюджетни търговски ленти), романи на Стивън Кинг, хеви метал, 8-битови игри и 4-цветни комикси... Във филма героинята на Хайек се изправя срещу своите убийци, изпратени от нейния бивш приятел - мафиотски бос от трафика на хора. Един жесток, опасен и влюбен гангстер, който я държи от години в апартамента си... а тя е станала информатор на полицията. Армия от наемни убийци. Една жена - Евърли, сама срещу тях. Интересното за тази премиера е, че освен в кино, тя тръгва едновременно както в интернет, така и на VOD.

Истинският Сен Лоран е предложението на "А Плюс Филмс": в конкуренция с друг филм - биографичния "Ив Сен Лоран" на Жалил Леспер, който засега няма да излезе по българските екрани, тази лента на Бертран Бонело предлага изискан поглед към желанието и творческия импулс на един от най-великите моделиери. Филмът е е съсредоточен върху периода 1967 – 1976 г. и заобикаля с елегантност досадните подводни камъни на биографичния филм.

Дългоочакваният Героичната шесторка ("Форум Филм") е едно от най-интересните предложения за утре, не само поради възходът на анимационното кино през миналата година. Филмът получи номинации за "най-добър пълнометражен анимационен филм" при трите най-престижни награди в света: Оскар, Златен глобус и BAFTA. В специализираните награди "Ани" пък има цели 7 номинации за изключителни постижения! В сюжета, едно  дете-японче се бори, за да спаси своя град - високотехнологичния Сан Франсокио (с прототипи Сан Франциско и Токио).

Смъртоносен порок идва от "Kino Nova/BS Films", за да ни представи Брус Уилис в една екшън фантастика. Без да има големи претенции, лентата тръгва едновременно и в платформата iTunes.

Мордекай от "bTV Studios" може би е филмът, който не бива да бъде пропуснат. Екшън комедията по романа от 1973 г. "Не насочвай това нещо към мен!" (и по други заемки от трилогията "The Mortdecai Trilogy") на покойния английски арт дилър, актьор, редактор, фехтовач и писател Кирил Бонфилиоли блести със звезден актьорски състав - Джони Деп (който е и продуцент заедно със сестра си Кристи Дембровски), Джеф Голдблъм,  Юън Макгрегър, Гуинет Полтроу, Пол Бетани... Режисира Дейвид Кеп ("Спешна пратка", "Градът на духовете", "Таен прозорец" от 2004 г. - където отново е в тандем с Джони Деп).

Сюжетът на "Мордекай" се върти около колекционер, който маневрира между ядосани руснаци, британските тайни служби Ми-5, невероятно дългокраката си съпруга и международен терорист, въоръжен само с късмета си.
Copyright © 2024 Dir.bg.