Ема Уотсън в игрална версия на "Красавицата и звяра"

27.01.2015 г.
Ема Уотсън в игрална версия на След френската версия от 2014 г. "La belle et la bête" с участието на Венсан Касел и Леа Сейду като красавицата, днес погледът и на Холивуд се насочи към игрална екранизация на вечната приказка, записана под перото на френската писателка Габриел-Сюзан Барбо дьо Вилньов още през далечната 1740 г.

Предишната анимация на Дисни - "Красавицата и звярът (1991)" - бе далеч от оригинала на дьо Вилньов, но сега от "Walt Disney Pictures" са решили да развият своята версия с тяхна игрална екранизация.

Френската лента от 2014 г. бе със скромния по Холивудските мащаби бюджет от 33 милиона евро и събра едва 44 млн долара в глобално разпространение - от което, рабираемо, отсъстваше огромният американски пазар, където филмът не бе показан. Той не бе показан и на българския зрител.

Днес бе съобщено, че Уолт Дисни са приключили успешно своите преговори със звездата от франчайза "Хари Потър" - родената във Франция от родители-англичани 24-годишна Ема Уотсън, която ще изиграе ролята на красавицата в новата лента - романтичен фентъзи мюзикъл.

Ще режисира Бил Кондън ("Здрач: Зазоряване - част 1" и част 2) по сценарий на Стивън Чъбоски (Stephen Chbosky), който вече е режисирал Уотсън в романтична драма от 2012 г. Съществува и предишен вариант на сценария, написан от Евън Спилиотопулос ("Херкулес"), който обаче в крайна сметка е отхвърлен. Процуценти са Дейвид Хоберман и Тод Либерман ("Мъпетите") от тяхната продуцентска къща "Mandeville Films".

Новият “Beauty and the Beast” на Дисни продължава серията техни класически екранизации - след "Господарка на злото" (по приказката "Спящата красавица"), "Пепеляшка" и очакваната през 2016 г. "Книга за джунглата" на Джон Фавро по книгата на Ръдиард Киплинг, с участието на Скарлет Йохансон, Идрис Елба, Кристофър Уокън и Бен Кингсли.

Ема Уотсън бе привлечена още от Гийермо дел Торо за участие в проекта "Beauty", разработван от режисьора за Warner Bros., но той се оттегли от него през юни 2014 г., когато Дисни пък наеха Кондън за своя проект. Когато проектът на Уорнър се озова в задънена улица, от Дисни започнаха да ухажват Уотсън - с благословията на дел Торо. Според студиото, Уотсън е перфектният човек за тази роля.
Copyright © 2024 Dir.bg.