Movie in Concert: "Властелинът на пръстените: Двете кули" през декември в София

29.01.2015 г.
Movie in Concert: След грандиозния успех на първата част от зрелището "Lord of the Rings in Concert", българската публика - отново единствена в Източна Европа - ще може да види и продължението. Втората част от трилогията ще бъде представена на 19 декември 2015 г. (събота) в зала Арена Армеец на огромен екран под съпровода на симфоничен оркестър и хор.

Билетите тръгват в продажба днес, 29 януари, в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв.

Музикалният формат Movie in Concert има повече от 200 спектакъла и представлява филмов саундтрак, представен на живо в пълен синхрон с картината. Музикално-филмовото приключение е разделено на две части от приблизително по 90 минути, а музиканти от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета са на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран в залата. Характерно за концепцията "In Concert" е съчетанието на хитова филмова прожекция с изпълнение на живо на оригиналната музика към лентата, което поставя музиката в центъра на възприятието - за разлика от стандартното кинопреживяване, където водеща е картината.

На 5 декември 2014 г. за първи път в Източна Европа българските зрители се насладиха на първата част от екранизацията на трилогията на Дж.Р. Р. Толкин, озвучена в пълен синхрон с картината от над 250 музиканти от симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР. Грандиозното шоу разпродаде зала „Арена Армеец“ - над 10 000 зрители - и безапелационно спечели публиката, която остана без дъх и след края остана на крака повече от 15 минути за овации!

Пътешествието от Графството до Мордор бе представено от швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майстора Мариан Краев и любимото сопрано на композитора Хауърд Шор – солистката Кейтлин Лъск. Зрителите пожелаха приключението да продължи и обратното броене до „Двете кули“ започна още тогава, с финалните надписи на „Задругата на пръстена“.

За милионите фенове по света филмът, макар и гледан десетки пъти, никога не може да омръзне, музиката - също. За разлика обаче от гледането в киносалон или домашното кино със саундтрак на запис, на 19 декември в зала „Арена Армеец” българската публика не просто ще слуша - а ще чуе, и не просто ще гледа - а ще изживее емоцията!

Организатор-промотер и носител на правата за България е българската компания "P&P Events", зад която стои екипът, организатор на джаз фестивала A to JazZ в София, концерта на Дизи Гилеспи бенд през февруари 2013 г. в НДК и на други музикални събития.

Музиката на "Властелинът на пръстените" е писана специално за филма и за всеки отделен герой. Нейният автор - 68-годишният днес канадски композитор Хауърд Шор - е създал общо 12 часа музика за трите му части с повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса. Това е една от най-значимата филмова музика на 21-ви век, наградена с отличията: 4 награди "Грами" (2003, 2004 и 2005 г.), 2 "Оскар"-а (2002 и 2004 г.), 2 "Златен глобус" (2004 г.) и много други.
Copyright © 2024 Dir.bg.